De prin lume adunate

#cursuri dans #dans

Cum valorificam la maxim cursurile de dans

Decizia de a participa la cursuri de dans este una pe care cele mai multe persoane o iau fie din pura pasiune pentru muzica si dans, fie pentru ca aceasta activitate pare o modalitate placute de a te mentine in forma. Indiferent de motivul pentru care cursantii se strang la o ora de dans energia, dinamismul si carisma instructorului fac adesea timpul sa para ca zboara, iar la sfarsitul cursului multi dansatori raman cu senzatia ca nu au valorificat din plin timpul disponibil.

Instructorii si dansatorii, munca in echipa

Atunci cand se alege o scoala de dans, printre criteriile cele mai importante de selectie se numara si pregatirea si personalitatea instructorului. La scoliile precum Stop and Dance (vezi site) unde instructorii sunt excelent pregatiti este important ca acestia si cursantii sa se potrivesc din punct de vedere al personalitatii si sa pota comunica fara efort, cursurile desfasurandu-se astfel in atmosfera ideala pentru progres constant. Cu toate acestea, este important ca dansatorii incepatori sa inteleaga faptul ca indiferent cat de dedicat este un instructor, rezultatele se pot obtine doar lucrand in echipa.

Instructorul nu poate forta cursantul sa se prezinte mai devreme la cursuri pentru incalzire, instructorul nu poate forta cursantul sa danseze cat de des si cat de mult poate. Instructorul poate doar sa valorifice la maxim timpul care ii este acordat cu fiecare grupa de dansatori in parte, iar mai putin cand este vorba de lectii private, succesul tine in egala masura de perseverenta, ambitia si pasiunea cu care participantii se prefera la fiecare ora de cursuri de dans.

Cum valorificam la maxim fiecare curs in parte

Pentru a progresa constant si a nu ajunge la un platou de mediocritate de care simt ca nu pot trece, dansatorii care fac aceasta activitate ca ceva mai mult decat un hobby sunt sfatuiti sa fie in permanenta la detalii si sa invete sa se auto motiveze astfel incat energia sa fie maxima inainte de fiecare curs.

1. Prezentarea la sala cu 15 minute inaintea cursului. Daca scoala de dans permite accesul in sali fara prezenta instructorului este o idee buna sa se ajunga cu 15 minute inainte pentru incalzire. Unii instructori pot fi deja prezenti la sala iar cursantii care ajung mai devreme pot profita de aceasta oportunitate pentru a cere sfaturi individuale.

2. Inainte de cursuri se mananca mese mici si bogate din punct de vedere nutritiv. Este bine ca inainte de cursuri sa se manance gustari bogate din punct de vedere nutritional precum iaurt, fructe proaspete sau uscate ori diverse tipuri de nuci. Pentru stilurile de dans care au nevoie de un nivel mai mare de energie nu este niciodata o idee buna ca prezentarea la sala sa se faca pe stomacul plin.

3. Tinuta si atitudinea potrivita. Instructorii apreciaza atunci cand cursantii arata faptul ca sunt cu adevarat seriosi in ceea ce privesc orele de cursuri dans. Unele scoli de dans au reguli stricte in legatura cu hainele cu care se pot pot prezenta dansatorii pe cand altele sunt mai ingaduitoare. Important este ca hainele sa fie alese in asa fel incat sa fie comode si sa nu incurce dansatorul. Din aceleasi motiv, in cazul femeilor sau al barbatilor cu parul mai lung trebuie sa se foloseasca bentite sau parul trebuie prins astfel incat sa nu acopere ochii sau fata. Seriozitatea cu care este tratat fiecare curs in parte se reflecta direct in progresul dansatorului de la o ora de curs la alta.

4. Dansul inseamna relaxare. Pentru a putea evolua si a da randament in dans este extrem de important ca dansatorul sa isi poata goli mintea si sa se poata relaxa astfel incat sa simta ritmul si sa mentina o postura care permite realizarea corecta a miscarilor din punct de vedere estetic. Starea de relaxare se atinge golind mintea de orice problema sau preocupare.

5. Fiecare invata in ritmul sau. Un ultim sfat este poate si cel mai putin previzibil. Pentru a profita la maxim de orele de cursuri de dans este extrem de important ca dansatorii sa nu se supra solicite. Poate parea ca a da totul este intotdeauna cea mai buna strategie insa pe termen lung, fiecare dansator in parte trebuie sa isi invete propriul ritm si sa si-l respecte pentru a evita accidentari sau motive de frustrare. Pentru a profita la maxim de cursurile de dans este cel mai important ca dansatorii sa se simta bine si sa fie pasionati de ceea ce fac.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea