De prin lume adunate

#recenzie #politica #religie #secret #alianta #papa #vatican #eric frattini #timp liber #carte #sfanta alianta

"Sfanta Alianta" de Eric Frattini

De-a lungul istoriei, papalitatea a avut intodeauna doua fete. Pe de-o parte a reprezentat simbolul Bisericii catolice din lumea intreaga, iar pe de alta parte, a fost una din cele mai mari puteri politice de pe planeta. Papii binecuvantau oamenii simpli si primeau vizitele unor ambasadori si sefi de stat ai altor tari, sau isi trimiteau reprezentantii diplomatici si delegatii in misiuni speciale.

Sfanta AliantaIstoria Sfintei Aliante, serviciul de spionaj al Vaticanului, nu poate fi adusa la lumina independent de istoria fiecarui papa in parte. Cei 40 de papi care au guvernat, sau mai exact “au domnit”, de cind aceasta a fost creata, incepind cu Pius V pina la Ioan Paul al II-lea, s-au confruntat cu decrestinizarea si schismele, revolutiile si dictaturile, colonizarile si expulzarile, persecutiile si atentatele, razboaiele civile si mondiale, asasinatele si sechestrarile.

Politica papilor era un obiectiv, iar Sfanta Alianta un puternic instrument pentru a-l sustine cat mai bine. Este absolut sigur insa ca, fara puterea reala pe care papii au avut-o, Sfanta Alianta n-ar fi existat si cu atat mai putin gruparea Solidatium Pianum. Aceasta carte este o relatare a celor cinci secole de operatiuni secrete ale Vaticanului.

In numele lui Dumnezeu au fost asasinati regi, au fost incarcerati diplomati, au fost sustinute factiuni in conflict, s-au inchis ochii asupra catastrofelor si holocaustului, au fost finantate grupari teroriste si dictaturi sud-americane, au fost protejati criminali de razboi si au fost spalati bani ai mafiei, au fost manipulate piete financiare si s-au provocat falimente bancare. Spionii papei au fost simbolul perfect al devizei: "Prin cruce si spada".

Aceasta carte este publicata de editura Tritonic. Daca doriti sa o comandati, dati click aici.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea