De prin lume adunate

#concert #orga #muzica #sala radio

Seri cu orga la Sala Radio din Bucuresti

In perioada 1 - 11 octombrie are loc Festivalul International "Seri cu orga la Sala Radio". Evenimentul va avea la Sala Radio, unde se afla cea mare orga din Romania, cu 7420 de tuburi.

Evenimentul va cuprinde 9 concerte si recitaluri sustinute de solisti de talie internationala. Printre acestia se numara Ilse Maria Reich, Martin Schmeding, Andrzej Chorosinski, Hana Bartosova, Ursula Philippi, Olga Babadjian, Marcel Costea si Dan Racoveanu.

Festivalul international "Seri cu orga la Sala Radio" va debuta de Ziua Internationala a Muzicii, pe 1 octombrie. Concertul care va deschide festivalul este "Misa de orga" de Bach in interpretarea solistei Ilsa Maria Reich. Seara va continua cu recitalul lui Marcel Costea, la ora 21.00.

 

Cea mai mare orga din Romania, la Sala Radio

 

Sala Radio are cea mai buna acustica dintre toate salile de concerte simfonice romanesti si adaposteste una dintre cele mai mari orgi din Europa. Orga Salii Radio a fost montata in 1960. Orga, instalata in incinta salii de concerte nu a mai cunoscut timp de jumatate de secol nici o imbunatatire sau reparatie. Dupa restaurare, pe 16 martie in acest an, orga a fost inaugurata printr-un  recital extraordinar sustinut de celebra organista, Jennifer Bate.

Biletele pentru festival pot fi achizitionate de la casa de bilete a Salii Radio si din reteaua Eventim, magazinele Germanos, Vodafone, librariile Carturesti, Humanitas si online, pe eventim.ro.

 

Programul festivalului:

 

Vineri, 1 octombrie
ora 19.00: recital Ilse Maria Reich
ora 21.30: recital Marcel Costea

Sambata, 2 octombrie
ora 19.00: recital Martin Schmeding
ora 21.30: recital la patru maini

Duminica, 3 octombrie
ora 17.00:recital Ursula Philippi

Miercuri, 6 octombrie:
ora 19.00: recital Orchestra de Camera Radio

Duminica, 10 octombrie
ora 17.00: recital Olga Babadjan
ora 19.00: recital Hanna Bartosova

Luni, 11 octombrie
ora 19.00: recital Andrej Chorosinski.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea