De prin lume adunate

#evenimente #concert #recital #spectacol

SeduCant in recital

Ana Chifu (flaut, dans) si Maria Chifu (fagot, dans) propun, in acest recital, un nou tip de interpret, care isi testeaza limitele si nu se foloseste numai de instrument pentru a "seduce" auditoriul in lumea muzicii noi, ci de toate posibilitatile sale expresive.

 

In program:

Meandre (2009) - pentru flaut si fagot
Ritual de Seductie (2006) - pentru flaut si sunete preinregistrate
Onde, Ondine (2010) – proiect audio-vizual pentru flaut, fagot, sunete preinregistrate, dans si proiectie video
Dansator: Florin Tanase
Muzica: Diana Rotaru
Video: Mihai Cucu
Coreografie, lumini: Georgiana Bobocel

 

Onde, Ondine este un proiect sincretic realizat in colaborare de Ana Chifu, Maria Chifu, Diana Rotaru, Mihai Cucu si Georgiana Bobocel. Scopul proiectului este explorarea atat a unui mit universal, cat si a implicatiilor psihologice ale acestuia.

Cele trei sectiuni ale proiectului reprezinta calatoria Ondinei din lumea subacvatica in cea terestra, umana si inapoi in spatiul originar. Sfasiata in doua jumatati – dorinta si frica, dragoste si detasare, durere si joc, instinct si ratiune, flaut si fagot – Ondine se trezeste intr-un final o straina in ambele lumi, niciuna primitoare, amandoua distruse de propriile lor slabiciuni.

Creatorii proiectului si-au dorit un tip de spectacol claustrofobic si apasator, un spatiu obsesiv, inchis insa elastic. Tragedia Ondinei este inadaptarea perpetua, o dorinta pentru altceva niciodata satisfacuta.

Evenimentul are loc sambata, 14 mai, de la ora 18.00, la Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti, de pe strada Stirbei Voda.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea