De prin lume adunate

#muzeul antipa # muzeul national de istorie naturala # muzeul grigore antipa # trofee de vanatoare

Se redeschide Muzeul Antipa

Muzeul National de Istorie Naturala "Grigore Antipa" din Bucuresti isi redeschide portile sambata, 17 septembrie, cu o expozitie permanenta modernizata in urma unor lucrari demarate in urma cu peste doi ani si jumatate, se arata pe site-ul institutiei.

 

Putina istorie


Inaugurarea oficiala a Muzeului "Grigore Antipa" in actualul sediu a avut loc in prezenta Regelui Carol I, a Printului Ferdinand si a Printesei Maria, pe data de 24 mai 1908.

Atractia muzeului a fost sala cu diorame biogeografice create de Grigore Antipa. Aceasta sala a fost printre primele realizate in lume si a servit drept model pentru multe alte muzee din tara si strainatate.
 

Ce poti vedea in cel mai modern muzeu din Romania


Exponatele muzeului sunt prezentate intr-o forma moderna, cu proiectii, sunete si lumini speciale, completate de info touch-uri. Colectia muzeului s-a imbogatit cu trofee de vanatoare : un leopard, un sacal, un babuin, un pui de foca , o marmota.

Patrimoniul muzeului este format din colectii zoologice, de minerale si roci, paleontologice si etnografice. in urma colectarilor realizate de specialisti din tara si strainatate, a donatiilor si achizitiilor, colectiile muzeului au sporit permanent, astfel ca, in prezent, ele cuprind peste 2 milioane de piese.

Exponatele au fost reorganizate si s-au realizat diorame noi. Din cele 30 de diorame expuse in muzeu, cinci sunt asa cum le-a realizat savantul Antipa, 18 mentin tema creata de acesta, iar restul sunt noi.

Unul dintre cele mai impresionante puncte din muzeu este casa scarii de la parter, pe al carei tavan sunt proiectii cu uriasii marilor si ai oceanelor. Spectaculoase sunt si proiectiile interactive din sala destinate anatomiei omului, domul de proiectie a boltei ceresti si sala de paleontologie cu pardoseala transparenta sub care se afla fosile.

Muzeul va cuprinde si o serie de spatii noi si moderne: o sala multimedia cu dotari de ultima generatie, un laborator pentru copii, unde cei mici vor putea studia singuri, la microscop, diverse organisme si se vor putea juca, un magazin de suveniruri, o cafenea, dar si locuri de odihna si informare.
 

Cat costa biletul


Biletul de intrare la Muzeul Antipa este de 20 de lei. Elevii beneficiaza de 75% reducere, iar studentii si pensionarii de 50% reducere.

Muzeul se afla pe Soseaua Kiseleff si se poate vizita de marti pana duminica, intre orele 10.00 - 20.00.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea