De prin lume adunate

#literatura #scriitor #Amos Oz

Scriitorul Amos Oz vine la Bucuresti

In perioada 27 - 28 februarie, Amos Oz , unul dinte cei mai importanti scriitori israelieni, candidat la Premiul Nobel pentru literatura , va fi prezent la Bucuresti.



Scriitorul va sustine o conferinta de presa luni, 27 februarie, ora 12.00, la Hotelul InterContinental, Sala Fortuna Est, etajul 21. in aceeasi zi, la ora 18.30, la Ateneul Roman, va avea loc conferinta "Amos Oz in dialog cu Gabriel Liiceanu".

Marti, 28 februarie, ora 11.00, Amos Oz va primi titlul de Doctor Honoris Causa al Universitatii din Bucuresti, festivitatea de decernare desfasurandu-se in Sala "Constantin Stoicescu" a Palatului Facultatii de Drept. De la ora 17.00, la Libraria Humanitas Kretzulescu va fi lansata seria de autor "Amos Oz" a Editurii Humanitas Fiction .

Din aceasta colectie vor face parte volumele "Odihna desavarsita", "Cutia neagra", "Cum sa lecuiesti un fanatic", "Rime despre viata si moarte", "Poveste despre dragoste si intuneric " si "Scene de viata campestra". La eveniment vor vorbi: Amos Oz, Marlena Braester, Ioana Parvulescu si Denisa Comanescu.

Seria de autor "Amos Oz" a fost inaugurata de catre Denisa Comanescu, directorul editorial al Editurii Humanitas Fiction, in mai 2011, cu publicarea romanului "Rime despre viata si moarte", urmata de volumele "Scene de viata campestra", "Poveste despre dragoste si intuneric", "Cum sa lecuiesti un fanatic", "Odihna desavarsita" si "Cutia neagra".

De acelasi autor au mai aparut: "Sa nu pronunti: noapte" si "Deodata in adancul padurii". "Poveste despre dragoste si intuneric", "Scene de viata campestra" si "Cum sa lecuiesti un fanatic" sunt in curs de aparitie, tot la Humanitas Fiction, in editie eBook.


Cine este Amos Oz

Amos Oz, nascut in 1939, este cel mai important prozator si eseist israelian. S-a nascut la Ierusalim, parintii sai fiind originari din Polonia si Rusia. La cincisprezece ani se stabileste in kibbutzul Hulda. Dupa absolvirea Facultatii de Filozofie a Universitatii Ebraice din Ierusalim revine in kibbutz, unde practica agricultura si preda la liceul local pana in 1986, cand se muta cu familia in orasul Arad, de pe tarmul Marii Moarte.

Primul sau volum de povestiri, "Acolo unde urla sacalii", apare in 1965, fiind urmat de romanul "Altundeva poate". In anul 1967 lupta in Razboiul de sase Zile, iar in 1973 participa la Razboiul de Yom Kippur. Dupa succesul romanului "Sotul meu, Michael", scriitorul continua sa publice carti de fictiune.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea