De prin lume adunate

#adulti #scoala de vara #activitati adulti

Scoli de vara pentru adulti

In aceasta vara renunta la leneveala si fa ceva constructiv. In Bucuresti se organizeaza numeroase cursuri si ateliere de creativitate, unde vei invata lucruri noi.


Iata unde poti merge:


Atelier de Istoria Religiilor: Mituri, Vise si Mistere


Unite de o tematica a spiritualitatii genuine, cele 5 intalniri gazduite de Fundatia Calea Victoriei sunt organizate sub forma a 5 expuneri despre cautarile sufletului omenesc, 5 cercuri concentrice care se deschid spre un singur centru: credinta religioasa.


Temele atelierelor sunt:


1. Sarpele haosului si ingerii cu sabii de foc: Miturile cosmogonice - ipotezele mitologice despre nasterea Cosmosului il aduc pe om mai aproape de el insuti, paradoxal, pe masura ce viziunile sale calatoresc, din adanc in adanc spre izvoarele timpului.
2. Altarul din oglinda: Magia si sacrificiul - Sacrificiile, invocatiile, rugaciunile: tot atatea forme, si inca multe altele, de deschidere a dialogului cu Zeii. Un dialog marcat de constiinta apropierii (prin actul magic al jertfelor). Expunerea despre magie si sacrificiu va cuprinde si detalii despre diferentele dintre mit si rit si tipologii ale transelor sacrificiale si magice.
3. Orgiile luciditatii: Visele.
4. Garantia nemuririi: Religiile de mistere - mica istorie a mantuirii.
5. Doua fete ale unui singur destin: Nasterea si Moartea in diverse mitologii indo-europene (caucaziene, scandinave, greco-romane), riturile de trecere, initierile, lumile paralele.


Atelier de creatie si dans contemporan


Daca esti curios sa pasesti in ritm de dans contemporan, sa iti descoperi imaginatia si creativitatea, esti invitati sa iei parte la un atelier inedit, desfasurat in perioada 16 - 20 iulie, la Studioul Fabrica de Tango. Atelierul se desfasoara intre orele 19.00 si 21.30, iar tariful de participare este de 250 lei.


Atelier de Mitologie aplicata


Fundatia Calea Victoriei te invita sa iei parte la o serie de ateliere despre metoda de decodificare a mitologiilor ascunse in basme, despre imaginarul simbolic si frumusetea stergerii granitelor dintre real si imaginar. Intalnirile sunt coordonate de lectorul Mario Baragea, iar varsta minima de participare este de 16 ani.


Atelierele sunt structurate astfel:


1. Tinerete fara batranete si viata fara de moarte. Doua basme romanesti despre riturile de initiere.
2. Arborele cosmic - o incursiune in mitologia scandinava cu o lectura din Havamal si istoria sfarsitului zeilor.
3. Stapanirea focului - calatorie in patria lui Prometeu. Basme si motive folclorice din Muntii Caucaz.
4. Ascensiune si apoteoza - mistica basmelor in tipologia eroului.
5. Tacerea din spatele cuvintelor - povesti si mituri celto-germanice despre dragoste si razboi.


Public speaking: scoala de vara de vorbire in public


Fundatia Calea Victoriei organizeaza un workshop de dezvoltare a insusirilor de bun orator, in cadrul caruia, lectorul Ana Maria Karina Nagy te va invata o serie de exercitii practice care va vor pune in ipostaza de a descoperi mecanismele gestionarii resurselor individuale folosite in timpul sustinerii unui discurs.

Lucrul in echipa iti va oferi sprijinul si provocarea de care aveti nevoie pentru a putea controla nivelul de stres.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea