De prin lume adunate

#bucuresti #festival #festivalul international de arte #arte noi innersound

Sase zile de mister la Festivalul International de Arte Noi InnerSound din Capitala

Cea de-a doua editie a Festivalului International de Arte Noi InnerSound, care propune un traseu situat la confluenta artelor, se va desfasura in perioada 26 - 31 august, in Bucuresti. Tema evenimentului din acest an este misterul ("Mysterium").

"Cum ne indeplinim nevoia de mister? Mai poate lumea contemporana sa dezvaluie latura ascunsa, subtila a fenomenelor si sentimentelor? Cum reusesc sunetul si imaginea sa surprinda cele mai intime trairi provocate de fapte banale sau impresionante de viata?".

Acestea sunt intrebari deschise publicului curios de catre Diana Rotaru si Sabina Ulubeanu, directori artistici ai InnerSound, potrivit site-ului Muzeului National al Taranului Roman din Bucuresti.

Evenimentele festivalului se vor desfasura la sediul Fundatiei Lowendal, Bar A1, Black Box (Atelier NAG), Clubul Taranului, Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti si Muzeul National al Taranului Roman.


Programul festivalului InnerSound

Spre deosebire de editia de anul trecut, anul acesta la evenimente se vor implica mai multi artisti, zilele de festival s-au dublat de la 3 la 6, iar numarul de locuri de desfasurare a crescut considerabil.

Astfel, in cele sase zile de festival, echipa InnerSound invita publicul sa descopere misterul din spatele fiecarui evenimet, mesajul sau ascuns, ascultand, vazand, simtind si interactionand cu magia pe care artistii invitati o vor transmite prin actele artistice speciale.

Concerte camerale, spectacole sincretice multimedia, concerte pantomima sau art-pop, auditii de muzica electronica in camera neagra, expozitie de fotografie si scurtmetraje mute insotite de muzica contemporana interpretata live - de toate acestea vor avea parte participantii la InnerSound.

Programul cuprinde pe langa lucrari instrumentale sau electronice consacrate, abordate intr-o maniera calda si neconventionala, si peste 100 de prime auditii absolute si premiere: noi creatii muzicale, cinematografice, multimedia si fotografie aduse la viata de artisti din Romania, Austria, Polonia si Olanda.


Invitati de seama la InnerSound

Printre invitatii InnerSound de la finalul acestei veri se numara pianista Adriana Paler-Nicolescu, actorul Mihai Bisericanu, compozitorii Marko Ciciliani, Krzysztof Wolek, flautistul Matei Ioachimescu, violoncelista Ana Topalovic, violonista Barbara Luneburg si grupul art-pop Controllar.

Sursa foto: facebook.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea