De prin lume adunate

#evenimente #evenimente bucuresti #festival muzica #saptamana internationala a muzicii noi

Saptamana Internationala a Muzicii Noi

Intre 19 si 27 mai, la Bucuresti are loc Saptamana Internationala a Muzicii Noi. A 22-a editie a celui mai important festival din Romania dedicat muzicii actuale lanseaza in 2012 tema suprarealismului. Motto-ul festivalului, "Este ceea ce este", imbratiseaza imaginatia si creativitatea artistilor care propun proiecte curajoase, originale.

Spectacol in vitrina, serial surreal cu Barrie si Barbie, catastrofe dupa Caragiale, moduri de asteptare, opera science fiction, concert cu pasari, cu copii, show-uri multimedia, performance-uri crossing borders, decor audio-video pentru o iluzie de femeie, concert in decor de Craciun in luna mai, creatie colectiva dada, filme, iata tot atatea prilejuri de a lua contact cu o efervescenta a compozitorilor care se deschid catre creatii mixte, de fuziune intre stiluri, genuri, tehnici, arte, catre o interdisciplinaritate care se ofera publicului dispus sa-si transforme teama de necunoscut in curiozitate.

La acest eveniment te vei intalni cu Mr si Mrs. Nobody, cu Curtea Regala Extraterestra pe ruinele Curtii Vechi Domnesti din Bucuresti, cu Hans Christian Andersen la sala Radio, cu papusa Barbie intr-un pian cu baldachin, cu canari si papagali, cu sonoritatile infinitului agendelor noastre de telefon, cu Osho si cu Pitagora. Te vei intalni cu ipostazele tale surprinse provocator cu multa fantezie, umor si intelepciune.

"Este ceea ce este" deschide catre prezent, catre acceptarea tuturor salturilor imaginatiei din tipare si conventii, pentru a ateriza in sfera misterului care te va atinge intr-un mod profund prin "ceea ce este".

Mario Caroli, Daniel Kientzy, Barrie Webb, Eduardo Terol si Boguslaw Schaeffer vor fi prezenti la Bucuresti alaturi de muzicieni romani, in spatii diverse ale institutiilor partenere.

Sala Radio, Opera Nationala Bucuresti, Teatrul National Bucuresti, Muzeul Municipiului Bucuresti, Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti, Uniunea Artistilor Plastici, Clubul Taranului, Ateneul Roman si Aula Palatului Cantacuzino sunt spatiile in care au loc evenimentele festivalului.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea