De prin lume adunate

#geologie #muzeu #expozitie #targ

Saptamana Geologiei la Muzeul de Geologie

Institutul Geologic al Romaniei va invita in perioada 11 – 17 octombrie 2010, la "Saptamana Geologiei". "Saptamana Geologiei" va cuprinde o serie de evenimente dedicate stiintelor pamantului.

Cei interesati sa patrunda in tainele lumii minerale sunt asteptati la Muzeul National de Geologie, locatie in care vor putea admira cele 80 de esantioane de " Flori de mina "aduse de la muzeul de mineralogie Baia Mare. De asemenea, vizitatorii vor primi informatii cu privire la activitatea de cercetare stiintifica in domeniul geologiei prin intermediul unei expozitii de postere.

In perioada 14 - 17 octombrie va avea loc traditionala expozitie cu vanzare de bijuterii din pietre pretioase si semipretioase, geode si flori de mina.

Expozitia temporara "Flori de mina" va fi organizata in perioada 2 octombrie - 6 noiembrie. Piesele selectate se adreseaza atat publicului larg, prin estetica deosebita ( cuart , galena, marcasita, sfalerit, gips, calcit alb, galben sau roz, rodocrozit, baritina albastra sau rosie, spectaculoase stibine etc), cat si specialistilor (piese de valoare mondiala cum ar fi scheelit-ul, whewhellit-ul sau sfera de de calcit negru).

Floarea de mina este un esantion mineral recoltat din subteran, monomineral sau format din mai multe minerale. Poseda calitati estetice deosebite, datorita concresterii cristalelor mineralului sau mineralelor, a culorilor, a formelor, a dimensiunilor de exceptie a unor cristale componente.

In "Saptamana Geologiei", Muzeul National de Geologie, expozitia "Flori de mina" si expozitia de postere vor putea fi vizitate in intervalul orar 10.00 – 18.00. Expozitia cu vanzare va putea fi vizitata in intervalul 10.00 – 19.00.
Ziua de 14 octombrie a fost declarata, in acest an, "Ziua Culturii Libere", iar intrarea va fi libera. Pentru celelalte zile, accesul se va face pe baza de bilet . Pretul unui bilet este de 8 lei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea