De prin lume adunate

#saptamana de teatru #teatru #tnb #comedie #metropolis

Saptamana de teatru: Tartuffe cu Horatiu Malaele

Horatiu Malaele, Dorina Chiriac , Marius Manole sau Dragos Huluba sunt cativa dintre actorii pe care ii vei vedea in spectacolele propuse noi pentru aceasta saptamana.

Ioana si focul la Teatrul de comedie

La Teatrul de Comedie te vei intalni fata in fata cu Ioana d'Arc. Despre acest personaj istoric atat de marcant este vorba in piesa lui Matei Visniec, in regia Catalinei Buzoianu, Ioana si focul. Piesa lui Visniec este o mostra tipica de teatru in teatru, in mijlocul trupei de actori care se pregateste sa faca un spectacol despre Ioana d’Arc aterizand, nu se stie cum, insasi Ioana. Firescul si simplitatea sunt cheile acestui spectacol.

Din distributie fac parte Dorina Chiriac, Marius Manole, Dragos Huluba, Laura Cret, Mihaela Macelaru, Aurelian Barbieru, Lari Giorgescu, Teodora Stanciu, Domnita Ciolacov, Gloria Gaitan si Irina Sarbu. Spectacolul este programat vineri, 16 octombrie, la Teatrul de Comedie. Pretul biletelor este de 21, 20 lei. Piesa se joaca la Teatrul de Comedie, in Sala Mare, de la ora 19:00.

Block Bach la Teatrul Odeon

Teatrul Odeon va invita duminica, 18 octombrie, de la ora 19, la spectacolul Block Bach. Spectacolul ofera o interpretare a muzicii lui Bach asa cum nimeni nu a mai vazut. Show-urile avangardiste ale lui Alexandru Dabija uimesc publicul la fiecare reprezentatie.

Coregrafia a fost realizata de Razvan Mazilu, cu ajutor intenational din partea israelianului Amir Kolben. Scenografia le apartine lui Alexandru Dabija si Laurei Paraschiv. Artistii dansatori care fac parte din spectacol sunt: Razvan Mazilu, Monica Petrica, Coca Bloos si CRBL. Spectacolul dureaza o ora. Pretul biletelor este de 31.80 lei.

Tartuffe la Teatrul National

Piesa Tartuffe de Moliere, in regia lui Andrei Belgrader, il are in rolul principal pe Horatiu Malaele. Maestru al comediilor de moravuri, Moliere ne propune si peste secole o satira a defectelor umane: ipocrizia, naivitatea, viclenia. Capodopera a comediei de caracter, Tartuffe aduce in scena prototipul individului hotarat sa parvina prin orice mijloace: patrunde in casa lui Orgon, ii cucereste pe acesta si pe mama sa si da peste cap toate planurile familiei. Dar, de indata ce isi atinge scopul, masca servila si umila cade, dezvaluindu-si adevarata fata, aceea de stapan fara scrupule.

Intr-o montare extrem de simpla, dar extraordinar de ofertanta pentru actori, povestea impostorului Tartuffe prinde viata pe scena Teatrului National intr-un ritm ametitor in care muzica, miscarea si comicul de situatie genereaza hohote de ras. Spectacolul este programat in zilele de 16 si 17 octombrie, la TNB, Sala Amfiteatru de la ora 19. Pretul unui bilet este de 40, 30 si 16 lei, in functie de locul ocupat in sala.

Rencontres la Sala Rapsodia

Joi, 15 octombrie, de la ora 19.30, pe scena Salii Rapsodia, Dragos Huluba si Violeta Totir, au intalnire cu spectatorii in piesa Rencontres. Spectacolele companiei Passe Partout D.P. sustin linia expresiei interiorizate, comunicarea directa a emotiei, evidentierea talentului celor ce transmit publicului provocarea la gandire.

Scenariul si regia acestui spectacol apartin lui Dragos Huluba si Violetei Totir care sunt si interpretii cuplului. Rencontres este o "intalnire" cu harul celor ce vor sa comunice sincer si direct, emotie publicului. Spectacolul a avut cronici favorabile si in presa straina, dupa ce a participat in Cehia la un festival International al Artelor Spectacolului. Anul acesta a fost inclus si pe afis in Festivalul Underground de la Arad, Festivalul Comediei Romanesti si la Festivalul MaiFest de la Cluj.

Jocul de-a adevarul la Teatrul Metropolis

Teatrul Metropolis va provoaca sa luati parte la spectacolul Jocul de-a adevarul. Dorina Chiriac, Andi Vasluianu, Lia Bugnar si Alexandru Nedelcu intra in acest joc a carui miza este diferenta dintre adevar si minciuna. Tema este inepuizabila si atinge conditia umana in profunzimea ei.

"Adevarul e ceva in care poti sa innebunesti. Pentru ca te face liber. Libertatea sperie. Presupune sa fii responsabil, sa asumi, sa te dezbraci de tine. Si sa devii automat antipatic. Pentru ca e mai simplu sa traiesti singur in adevar. Minciuna leaga oamenii", spune Dorina Chiriac despre spectacol. Piesa este programata duminica, 18 octombrie, de la ora 19, iar pretul unui bilet este de 21, 20 de lei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea