De prin lume adunate

#oana pellea #dan puric #tnb #teatru #saptamana de teatru

Saptamana de teatru: Sinucigasul la TNB

Dan Puric, Oana Pellea, Mariana Mihut sau Ravan Mazilu sunt cativa dintre actorii de marca ai scenei romanesti pe care ii poti vedea saptamana aceasta in montari aplaudate si apreciate.

Ma tot duc la Teatrul Foarte Mic

Ma tot duc este o adaptare libera dupa William Shakespeare , cu Oana Pellea si Mihai Gruia Sandu. Reteta: 2 romani, 1 canadian, 250 gr de emotie, 300 gr comedie, un varf de cutit de tristete, 2 nasuri rosii... adaugati dupa gust franceza, italiana, romana... amestecati totul cu delicatete, pudrati cu magie si... oferiti publicului. Temperatura... inimii.

Ma tot duc este un spectacol cu un decor simplu, pe fundal negru. Este un spectacol sensibil, iar cuplul ascuns in spatele nasurilor rosii sunt mult mai seriosi de cat am putea crede. Spectacolul are o durata de 1 ora si 15 minute si este programat vineri, 9 octombrie, la ora 19.00 la Teatrul Foarte Mic. Pretul unui bilet este de 20 de lei.

Flashback la Teatrul Odeon

Vineri, 9 octombrie, si sambata, 10 octombrie, la Teatrul Odeon, Razvan Mazilu revine pe scena cu un nou spectacol de dans contemporan si miscare alternativa . Alaturi de Mazilu, pe scena vor mai evolua si alti dansatori: Lisa Gropp, Luca Marchioro si Nicolas Robillard. Spectacolele incep la ora 19, iar pretul unui bilet este de 31, 80 le integral si 15,90 lei redus.

Lear la Teatrul Bulandra

Tragedia lui Shakespeare este abordata intr-o viziune aparte de Andrei Serban. El o alege pe Mariana Mihut drept regele Lear, un personaj care devine victima aparentelor si a propriei sale vanitati.

Spectacolul Lear de la Teatrul Bulandra are o distributie exclusiv feminina si include nume precum Mariana Mihut, Dorina Chiriac, Valeria Seciu, Dana Dogaru, Lia Bugnar si Cristina Casian. Spectacolul se joaca la Teatrul Bulandra, la Sala Toma Caragiu, cu incepere de la ora 18:30. Biletele costa 26, 50 de lei integral si 13,25 lei redus.

Sinucigasul la Teatrul National

Sinucigasul este o comedie amara pe care au vrut s-o puna in scena mari regizori ca Meyerhold si Stanislavski, dar pe care a interzis-o insusi Stalin. Autorul a fost deportat in Siberia si condamnat sa ramana un anonim. Dupa moartea sa, aceasta piesa i-a adus dramaturgului celebritatea internationala. Sinucigasul se joaca astazi peste tot in lume, relansand o intrebare dramatica: viata are sens?

Piesa este un rechizitoriu tragicomic la adresa egoismului feroce, o farsa in care viata nu face nici doua parale, iar moartea este speculata in folosul interesului propriu. Sinucigasul este un spectacol actual, despre criza unui om aflat pe valurile crizei societatii. In distributie ii vei intalni pe Dan Puric, Costel Constantin , Adela Marculescu, Ileana Olteanu, Marius Bodochi si Marius Manole. Spectacolul este programat pe 10 octombrie, de la ora 19, la Sala Mare, iar pretul biletelor este de 40, 30 si 16 lei.

Inmormantarea la Teatrul de Comedie

Spectacolul Inmormantarea de Peter Nadas, in regia lui Laszlo Bocsardi, are doua personaje: Actrita si Actorul, interpretate de Mihaela Teleoaca si Dragos Huluba. Protagonistii scot in evidenta sistemul de relatii dintre trupuri vii.

Regizorul a adus in fata imaginea celor doua trupuri, iar cei doi actori vorbesc prin intermediul conexiunilor interioare ale trupurilor. Spectacolul este programat duminica, 11 octombrie, de la ora 19.30, iar pretul unui bilet este de 10, 60 lei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea