De prin lume adunate

#festival #targ #ceai #cafea

Saptamana ceaiului si a cafelei in Bucuresti

A doua editie a Festivalului Ceaiului si Cafelei Tea&Coffee Festival are loc, in Capitala, intre 6 si 12 septembrie. Evenimentul cuprinde o serie de manifestari stradale, spectacole in ceainarii si cafenele bucurestene precum si o expozitie de ceai, cafea si accesorii.

Tea&Coffee Festival isi doreste sa promoveze consumul de cafea si ceai si sa aduce in actualitate traditii si ritualuri legate de servirea acestora. Evenimentul are in prim plan si noile tendinte practicate in tarile cu traditie in ceea ce priveste prepararea si prezentarea unor bauturi din ceai si cafea.

Printre manifestarile care vor avea loc in cadrul festivalului se numara concerte, workshop-uri si ceremonii de servire a ceaiului si cafelei practicate in Anglia, Italia, Argentina si Japonia. Locatiile acestor evenimente, cu iz de ceai si cafea, reunite sub numele Tea&Coffee Festival sunt Cafe Verona, Cafepedia, Grand Caffe Galeron, ceainaria Serendipity si ceainaria Rendez-Vous. In cadrul festivalului, pe 10 septembrie, va avea loc si un workshop de arta urbana, "Miss Tea Time", pus in scena in Centrul Istoric al Bucurestiului.

 

Expozitie de ceai, cafea si accesorii in centrul capitalei

 

Tea&Coffee Festival se va incheia printr-o expozitie desfasurata la Palatul Sutu intre 10 si 12 septembrie. La expozitie se vor gasi diverse sortimente, produse si accesorii folosite la prepararea si servirea unor bauturi pe baza de ceai si cafea. Expozitia ofera si informatii despre ceai si cafea celor care sunt interesati de beneficiile si efectele terapeutice ale acestor doua bauturi.

Vizitatorii expozitiei vor avea posibilitatea sa aleaga si sa testeze diverse sortimente de cafea si ceai, arome diferite prezentate la cele peste 20 de standuri ale expozitiei. 

Programul de vizitare a expozitiei din cadrul festivalului este in intervalul 10.00 - 18.00. Intrarea la toate evenimentele din cadrul Tea&Coffee Festival este gratuita.

 

Programul Tea&Coffee Festival:

 

Luni, 6 septembrie:
19:00 - Vernisajul expoztiei de fotografie "The Coffee Syndrom", cafepedia - Romana (Str. Pictor Arthur Verona, nr. 2)
Intrarea libera.

Marti, 7 septembrie:
19:00 - English Tea Break, Teatru de improvizatie cu TrupArt, Gradina Verona Carturesti (Str. Pictor Arthur Verona, nr.13-15)
Intrarea libera.

Miercuri, 8 septembrie:
19:00 - Dolce caffe italiano, muzica live cu La Strada, Grand Cafe Galleron (Str. Nicolae Golescu, nr. 18 A)
Intrarea libera.

Joi, 9 septembrie:
19:00 - Mate si muzica sud- americana, Serendipity (Str. Dumbrava Rosie 12)
Intrarea libera.

Vineri, 10 septembrie:
19:00 - ceremonia ceaiului in Japonia, Centrul de Studii Romano-Japoneze, Rendez - Vous Centrul Istoric (Str. Nicolae Tonitza 6)
Intrarea libera.
17:00 - 22:00 - "Miss Tea Time", workshop de arta urbana, Centrul Istoric, in fata Teatrului de Comedie (Str. Sf. Dumitru nr. 2)

Vineri, Sambata si Duminica (10, 11 si 12 septembrie 2010)
Expozitie de ceai, cafea si accesorii, Muzeul Municipiului Bucuresti (Bd. I. C. Bratianu, nr. 2)

Sambata, 11 septembrie, ora 19:00 - Prezentare de moda "Lolita", Curtea Muzeului Municipiului Bucuresti
Intrarea libera.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea