De prin lume adunate

#salonul international #salon de arta #arta naiva

Salonul International de Arta Naiva

Inainte de sarbatorile de iarna, poti vizita una dintre cele mai interesante expozitii de pictura din Bucuresti. La Muzeul Taranului Roman are loc Salonul de Arta Naiva , unde vei putea vedea picturi ale unor artisti celebri .

Daca nu ai cumparat toate cadourile de Craciun, de aici poti achizitiona si un tablou intereant, care va oferi bucurie celor dragi.

Centrul National pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale, cu sprijinul Ministerului Culturii si Patrimoniului National, organizeaza cea de-a XI-a editie a Salonului International de Arta Naiva, la Bucuresti, in perioada 9 decembrie 2011 - 5 ianuarie 2012 la Muzeul National al Taranului Roman.

Evenimentul are loc si la Iasi, in perioada 18 ianuarie - 6 februarie 2012 la Institutul Francez din Iasi.

Editia 2011 a Salonului International de Arta Naiva se adreseaza artistilor naivi din Romania si de pretutindeni. Expozitia va fi si in acest an pe cat de diversa, pe atat de motivata din punct de vedere artistic. Lucrari pline de prospetime, abordand subiecte variate, de la obiceiuri de sarbatori, scene din viata satului, scene citadine, la eclipse sau alegorii cu orchestre si copaci fermecati, povesti de toate felurile, vor fi expuse la SIAN.

Pe simeze vor fi prezenti unii dintre cei mai apreciati artisti naivi din Franta, Spania, SUA, Argentina, Senegal, Serbia, Burkina Faso, Bali si din Romania. Printre acestia se numara Ana Bota, Camelia Ciobanu, Lucica Ciobanu, Mihai Dascalu, Doina Marita si Gustav Ioan Hlinka, Paula Iacob, Costel Iftinchi, Maricela Istrate, Ioan Maric, Teodor Moraru, Costicặ Onuta, Catinca Popescu, Vasile Popovici, Calistrat Robu, Valeria Tofan, Mihai Vintila sau Constantina Voicu.


Ioan Maric, premiu de excelenta la Salonul International de Arta Naiva


Pictorul bacauan si-a expus lucrarile la Muzeul National al Taranului Roman din Bucuresti, iar juriul i-a acordat premiu de excelenta pentru intreaga activitate.

Pictorul naiv bacauan a cunoscut in ultimii ani o adevarata ascensiune profesionala si o recunoastere deplina a meritelor artistice in pictura naiva. Si-a expus lucrarile pe toate continentele si a primit zeci de premii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea