De prin lume adunate

#bucuresti #lansari de carte #banda desenata # salonul european

Salonul European de Banda Desenata la Bucuresti

Timp de doua saptamani si jumatate, in perioada 3 - 20 noiembrie, amatori si profesionisti sunt invitati sa viziteze peste 15 expozitii internationale in cadrul Salonului European de Banda Desenata.

Vizitatorii vor putea participa la ateliere de creatie , la intalniri si discutii cu artisti apreciati din Belgia, Cehia, Franta, Germania, Grecia, Romania si Portugalia. Programul celei de-a doua editii include si prezentari, dezbateri, conferinte, sesiuni de autografe, lansari de carte , proiectii de filme si concerte. Pe iubitorii de BD ii mai asteapta si numeroase alte surprize.

Un spatiu special amenajat va fi pus la dispozitia amatorilor dornici sa-si expuna propriile creatii in domeniul benzilor desenate.

Lansari de carte, proiectii de filme si concerte

Orasul Bucuresti poate aspira in luna noiembrie la statutul de Capitala europeana a benzii desenate. Initialele "BD" sunt, in contextul Salonului, un exemplu de "2 in 1": initialele care desemneaza banda desenata pot semnifica si bogatia si diversitatea proprii acestui fenomen la nivel european.

Deschiderea oficiala a Salonului va avea loc joi, 3 noiembrie, ora 18.30, in prezenta mai multor personalitati culturale.

Printre profesionistii de BD care vor putea fi intalniti cu ocazia Salonului se numara Guy Delisle, Sylvain Coissard si Pakito Bolino, Olivier Grenson si Jean Auquier, Cserkuti David si Bayer Antal, Sascha Hommer, Sandu Florea, Alexandru Ciubotariu, Dodo Nita si Octav Ungureanu.

Salonul dispune si de un punct special de vanzare, unde vor fi expuse albume, brosuri si reviste de benzi desenate aparute in tarile prezente la manifestare.

Expozitie de banda desenata romaneasca

Un eveniment special va fi lansarea albumului "Istoria Benzii Desenate Romanesti (1891 – 2010)" si expozitia "Istoriei Benzii Desenate Romanesti in planse originale (1935 – 2010)" de Alexandru Ciubotariu si Dodo Nita.

Salonul European de Banda Desenata, aflat la a doua ediție, se va desfasura la galeria Foto Anexa a Muzeului National de Arta Contemporana, de pe Calea Mosilor, la numarul 62.

Salonul European de Banda Desenata se poate vizita de miercuri pana duminica intre orele 12.00 - 20.00. Intrarea este libera.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea