De prin lume adunate

#copii #halloween #jocuri creative #ateliere de Halloween

Copiii se pot juca creativ la atelierele de Halloween!

Extrem de populara in Statele Unite ale Americii, sarbatoarea de Halloween este asteptata atat de cei mari, cat si de cei mici. Cu aceasta ocazie au loc numeroase parade si petreceri tematice. Si in Romania, Halloweenul are din ce in ce mai mult adepti. Cei mici pot participa la diverse ateliere de creativitate unde pot confectiona decoratiuni specifice.

Iata la ce ateliere de creativitate pot merge cei mici de Halloween:


Ateliere de decoratiuni de Halloween la Muzeul Antipa


In acest weekend, Muzeul Antipa ii asteapta pe copiii cu varste intre 8 si 12 ani la atelierele de Halloween. In cadrul atelierelor, cei mici vor crea decoratiuni specifice acestei sarbatori. Vor invata sa decoreze obiecte cu dovleci, pasari si animale populare de Halloween.

Obiectele pe care cei mici le vor realiza vor ramane ale lor. Astfel, vor putea decora locuinta de Halloween chiar cu creatiile care au iesit din manutele lor dibace!

Muzeul Antipa le propune celor cei mici confectionarea unor decoratiuni de Halloween din quilling. Quilling-ul este o forma de arta care implica utilizarea de benzi de hartie rulata, in forme diferite. Aceste forme sunt lipite impreuna pentru a crea diverse decoratiuni. Ulterior, obiectul este lipit la varf si aranjat in forma de bobine cu care se pot crea flori, frunze si multe alte elemente decorative.

Vineri, intre orele 16.00 - 18.00, cei mici pot participa la atelierul de decoratiuni din quilling. Astfel, copiii vor fi pregatiti pentru a crea si acasa atmosfera de Halloween. Aceste decoratiuni sunt potrivite si pentru camera de joaca a copiilor sau in sala de clasa.

Un al doilea atelier de Halloween are loc sambata, intre orele 16.00 - 18.00. La acest atelier, cei mici vor afla mai multe lucruri despre tehnica decoupage-ului. Vor crea diverse obiecte, insa tema principala este ceasul de perete.

Pretul ambelor ateliere este de 140 de lei si include toate materiale necesare.


Ateliere de gatit si povestit


Tot in weekendul de Halloween cei mici pot participa la ateliere organizate de Atelier D. Sambata si duminica, pe 27 si 28 octombrie, copiii sunt asteptati la doua ateliere inedite. Sambata, 27 octombrie, de la ora 10.30, la Casa Margarit, pot participa la cursul de gatit.

Duminica, 28 octombrie, de la ora 11.00, la Libraria Bastilia din centrul capitalei are loc atelierul de lectura si teatru, special creat pentru copiii cu varste intre 7 si 10 ani.

 

Ce trebuie sa stie copiii despre Halloween


Halloween este o sarbatoare de origine celtica, preluata in special de Statele Unite ale Americii, prin intermediul imigrantilor irlandezi. Este sarbatorita in noaptea de 31 octombrie, dovleacul sculptat fiind specific sarbatorii de Halloween.

Este o sarbatoare asteptata in special de copii, care imbraca diferite costumatii si colinda pe la case. In unele tari, Halloweenul este serbat prin parade si carnavaluri.

Costumele de Halloween sunt realizate dupa figuri supranaturale, monstri, schelete, fantome, vrajitoare sau diavoli. La petrecerile tematice de Halloween sunt folosite si costumatiile care recreeaza personaje de filme si carti sau celebritati.


Sursa foto: urbankid.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea