De prin lume adunate

#arta #comics #teatru #literatura #cultural #reviste

Reviste cool pentru urbani

Spune-mi ce revista citesti ca sa iti spun …cat de urban esti. Da, si revista pe care o citesti pe peronul metroului, sau in tren pot dezvalui multe lucruri despre tine, in special despre genul tau ..urban.

Daca acum 5-6 ani, cultura urbana era un termen care ne facea sa ne uitam vitelul la poarta noua, acum acest fenomen cunoaste o dezvoltare di nce in ce mai ampla.

“Cetateanul” urban nu este, cum multi al putea crede, un ins fara cultura, un badaran care asculta la maxim hip-hop si alte geneuri muzicale obscure, el este prototipul noului om cultivat, care abordeza o atitudine deschisa, relaxata, cu care poti discuta lucruri interesante.

De la noile stiluri vestimentare, cu istorie serioasa in spate, pana la cele mai interesante carti si filme, urbanul le stie pe toate si nu ii e teama sa isi arate cunostintele.

Si pentru ca tot vorbim despre acest stil exclusivist, trebuie sa stii ca exista o “retea” bine pusa la punct de oameni “urbani” care se ocupa de nenumarate evenimente culturale si muzicale care prind din ce in ce mai mult la public: Stimultan, Urban Quest, Street Delivery, Mountain Dew Urban Fest, etc.

Daca vrei sa fii la curent cu acest stil si te intereseaza si alte evenimente decat cele “clasice” (teatru, film, concerte), atunci pune mana pe una din cele mai cool reviste urbane:

Time Out este si ea o revista de referinta, care s-a dezvoltat foarte mult in ultimul an si participa si la organizarea si sustinea a diverse evenimente urbane. De la teatru, film si pana la destinatii exotice si locatii ascunse ale Bucurestiului, revista Time Out pare sa le aiba pe toate.

Aooleu este o revista tanara care are doar cateva numere si este realizata de acelasi grup “vesel” de la Save or Cancel care au revitalizat un nou spatiu cultural urban, Capitol. Revista este una de factura comics si duminica , 3 august, o vei gasi cu sigutranta la Capitol, intr-o editie deluxe, de doar 100 de exemplare.

Blana is in the house. O revista tanara a pasionatilor de sporturile extreme dar si de arta: grafitti , grafica. O revista care pomoveaza un stil de viata tanar, in pas cu “sportul” si arta de cea mai buna calitate.

Inca doua reviste, Omagiu si Idea Magazine isi fac locul, din pacate din ce in ce mai rar, pe rafturile bibliotecilor nostre de urbani.

Spre deosebire de cele enumerate mai sus, acestea sunt mult mai axate pe evenimete culturale, arta contemporana.

Fie ca sunt glossy sau nu, gratuite sau conta cost, revistele au un aspect care te atrag din prima, colorat, cu titluri care te fac sa iti rozi unghiile de curiozitate. Ce mai, o adevarata desfatare “cultural- urbana”.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea