De prin lume adunate

#mancare #romanesc #traditional #la mama #restaurant #unde iesim

Restaurantul La Mama – mancare si atmosfera banala

Sambata, 11 iulie 2009. La radio se anunta ploi. Cod galben de vijelie. Cod galben de inundatii. Ei si ce? Eu nu vreau sa stau in casa si imi propun ca dupa o saptamana intepenita in scaunul de la birou sa imi dezmortesc oasele pe strazile Micului Paris. Zis si facut. Insa, ca intotdeauna, socoteala de-acasa nu se potrivese cu cea din targ si, de data asta, meteorologii au avut dreptate.

Nori negri si suparati si-au facut aparitia curand pe cerul capitalei si doar cateva minute au fost de ajuns pentru a-l transforma intr-o veritabila Venetie. Dupa o alergatura zdravana prin baltoacele din centrul Bucurestiului si cu o foame crancena m-am refugiat in primul loc care mi-a iesit in fata ochilor si anume restaurantul La Mama , de langa Ateneul Roman.

Chiar daca inca mai ploua, terasa restaurantului parea a fi functionala, insa un domn care supraveghea intrarea m-a informat sec ca terasa este inchisa, cu toate ca alti clienti isi continuau linistiti gustarea. Am intrat in restaurant destul de dezamagita si mi-am ocupat cuminte locul indicat de chelneri.

Restaurantul La Mama este un restaurant cu specific romanesc, 100 % traditional, cu mancaruri proaspete si bune exact ca la mama acasa. Cel putin asa se lauda reprezentantii localului. Pe mine una restaurantul nu m-a impresionat si in niciun caz nu m-am simtit ca la mama acasa. Restaurantul de langa Ateneul Roman este foarte mare, cu spatii destinate atat fumatorilor, cat si nefumatorilor. Mesele si scaunele din lemn masiv si tablourile de pe pereti sunt singurele elemente de decor, iar culoarea care predomina este grena. Decorul este cam rece si auster pentru gusturile "mamei". Trec insa peste acest detaliu si rasfoiesc meniul in cautare de aventuri culinare.

Ce mancam La Mama

Dezamagire si aici. Meniul, desi stufos, nu m-a atras in mod special. Intr-adevar, preparate tradionale romanesti, insa nimic spectaculos. Eternele fripturi, ciorbe de burta sau de vacuta sau preparate la gratar se intind pe cateva din paginile meniului. Dupa ce fusesem plouata pana la piele, imi doream sa ma incalzesc si aveam o pofta teribila de supa de pui a la grec . Ghionion insa. Meniul 100% traditional romanesc nu avea acest preparat. Am incercat apoi pagina cu preparatele din peste. Si aici ghinion. Cele patru feluri de peste nu m-au convins si am sfarsit prin a comanda banalul piept de pui cu salata.

Daca nu sunteti insa atat de ghinionisti ca mine, in meniul de la La Mama veti mai gasi salata de vinete, gustari traditionale romanesti compuse din diverse sortimente de afumaturi si branzeturi, fasole batuta, mamaliguta cu branza si smantana, cateva feluri de salate in combinatii cu pui, ton, branzaturi si alte ingrediente, ardei umpluti, sarmalute sau tocanite.

La capitolul desert, restaurantul sta destul de bine si veti gasi diverse sortimente de placinta , inghetata, torturi (cel cu fructe de padure parea delicios), tiramisu, papanasi si clatite cu diverse umpluturi. Si pentru ca bucatele sa meraga bine, trebuie stropite cu ceva alcool. Vinuri de toate soiurile, bere, lichioruri si alte tarii te vor incalzi, daca tocmai ai fost plouat. Daca insa vrei sa te racoresti, limonada, sucurile si fresh-urile de portocale te vor ajuta.

Care sunt preturile de la La Mama

Preturile practicate in acest restaurant sunt medii. Astfel, pentru o ciorba vei scoate din portofel 8-9 lei, pentru salate in jur de 16 lei, preparatele din peste sunt in jur de 30 de lei, preparatele la gratar 15 - 25 de lei, in functie de ce iti comanzi, gustarile si plotourile reci costa in jur de 50 de lei, insa ajung pentru 3 persoane. Pentru un meniu format din fel de baza cu salata si desert vei scoate din buzunar aproximativ 120 de lei.

Restaurantul nu exceleaza nici la servire, nici la calitatea preparatelor. Este un local obisnuit, unde te poti refugia atunci cand nu ai alte optiuni.

Unde gasim restaurantul La Mama

Restaurantul La Mama 3 se afla pe strada Episcopiei, in apropiere de Ateneul Roman. Alte restaurante La Mama vei mai gasi pe Barbu Vacarescu, Delea Veche, in Carrefour Orhideea, In Carrefour Feeria si in Piata Alba Iulia.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea