De prin lume adunate

#mancare thailandeza #restaurant #bucuresti #timp liber #unde iesim #restaurant cu specific

Restaurante thailandeze in Bucuresti

Daca te-ai saturat de preparatele traditionale romanesti si nu ai chef de paste sau pizza si nici de hamburgerii de la fastfood-ul din colt, iti propun o alternativa culinara mai exotica: mancarea thailandeza.
 
Thailandezii sunt vestiti pentru combinatia total neobisnuita de ingrediente. Preparatele culinare contin vietati acvatice preparate in foarte multe feluri, mirodenii, ierburi ale caror gusturi acopera intreaga paleta suportata de papilele noastre gustative: dulce, amar, sarat, acru si, bineinteles, picant. Principalul ingredient folosit de thailandezi este orezul, simtindu-se aici puternica influenta din bucataria traditionala chinezeasca. Practic majoritatea mancarurilor se servesc alaturi de o portie generoasa de orez.  Printre cele mai des folosite ingrediente sunt sucul de lamaie verde, usturoiul, ardeiul iute.
 
Iata cam cum arata un meniu: un bol de supa fierbinte, o mancare condimentata si un sos pentru peste si legume. Nu lipseste nici salata, de asemenea foarte condimentata. Mancarurile picante se alterneaza cu cele necondimentate. In ceea ce priveste deserturile, ele se bazeaza pe amestecuri de fructe, de orez si cocos sau orez si alte fructe (lychees, mango, papaya etc.).
 
Iata cateva locuri din Capitala unde poti face cunostinta cu exotica bucatarie thailandeza:
 
1. Thai Moods 
 
Restaurantul s-a deschis in urma cu 5 ani si, initial, nu era un local cu mancare 100% thailandeza. Bucataria lui se dorea a fi un fusion in care elementele thailandeze erau combinate cu preparatele asiatice. Ulterior baza meniului a devenit bucataria thailandeza, imprumutandu-se elemente din preparatele culinare chinezesti, indoneziene si indiene.
 
Ce se mananca in Thai Moods? Poti incerca creveti cu ananas in sos curry (Atentie! Sunt foarte iuti), pui cu orez, porumb cu legume, Thai Fruit Salad (o salata de fructe thailandeze). 
 
Thai Moods se afla in zona Manastirea Casin-Domenii, pe str. Petre Cretu, nr. 63. Restaurantul este deschis zilnic in intervalul orar 17:00-00:00. Duminica orarul este usor modificat (15:00-0:00), iar lunea este inchis. Rezervarile se pot face la numarul de telefon: 021/224 68 51. sau la info@thaimoods.ro. Mai multe detalii gasesti pe //www.thaimoods.ro
 
2. Barka Saffron  
 
Barka Saffron este un restaurant cu specific indian, insa aici se servesc si preparate thailandeze. Barka Saffron a fost deschis de Amarjit Sidhu, un fotograf talentat, care a expus o buna bucata de timp la New York. Numele localului a fost ales pentru a ilustra pasiunea lui Amarjit pentru barci.
 
Daca ar fi ceva ce trebuie musai comandat la Barka Saffron, ar fi Red Chicken Curry, un pui cu bambus si sos rosu thailandez , atat de picant incat il simti ca ajunge pana la inima. Daca esti ceva mai comod si nu vrei sa te deplasezi pana la restaurant, poti apela la serviciile de catering ale localului fie trimitand un e-mail (catering@barkasaffron.ro) , fie dand un telefon (0751 690 690).
 
Barka Safrron se afla in sectorul 1 al Capitalei, pe strada Aviator Sanatescu. nr.1. Mai multe detalii despre restaurant puteti afla la telefonul 021 224 10 04 sau de pe site-ul //barkasaffron.ro. Localul este deschis zilnic de la ora 12.00 pana la ultimul client. Rezervarile se pot face pe aceasta adresa de e-mail:  reservations@barkasaffron.ro
 
3. Hippo's
 
Hippo’s este un restaurant in care pe langa bucataria thailandeza, se servesc si mancaruri romanesti si internationale. Din preparatele thailandeze nu ezita sa te opresti asupra pachetelelor Thai, niste delicioase rulouri ce contin umpluturi de carne si legume.
 
Restaurantul este mai mult decat spatios, avand o capacitate de aproximativ 120 de persoane, asta daca luam in considerare si gradina sa. Este deschis de luni pana duminica, de la ora 9.00 pana la ultimul client. Hippo’s este localizat pe strada Dimitrie Onciul, nr 9, sector 2, Bucuresti. Restaurantul nu are site, in schimb poti afla informatii sunand la 021.252.86.95 si 0721.185.313 sau trimitand un e-mail la hipo_pub@yahoo.com.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea