De prin lume adunate

#mancaruri bio # restaurante cu specific #restaurante #restaurante slow food

Restaurante slow food in Bucuresti

Friganele, dulceata de casa, omleta cu branza, hamsii cu mujdei si mamaliguta, vitele cu gorgonzola, negrese sau limonada recoritoare sunt cateva dintre bunatatile pe care le poti incerca in restaurantele slow food din Bucuresti. Mancarurile sunt preparate natural, fara conservanti si au un gust bun, care iti va reaminti de copilarie.
 

Violeta’s Vintage Kitchen


Violeta's Vintage Kitchen este un mic restaurant cochet, pe stilul bistrourilor frantuzesti, cu mancare sanatoasa, preparata ca la bunica, cu ingrediente naturale si ecologice. Acest restaurant este printre singurele in care mancarea "sta pe loc", un local unde mancarea ecologica si conceptul de slow food sunt la ele acasa.

La Violeta vei gasi mancaruri proaspete, preparate natural cu mijloace artizanale, fara conservanti si prafuri magice. Mancarurile savuroase sunt realizate cu produse cat mai putin rafinate: zahar brun, orez brun, orez salbatic, paste din grau dur sau faina integrala ecologica.

Meniul propus la Violeta se schimba in fiecare zi si aici vei gasi mancaruri inedite, in combinatii spectaculoase, care iti vor rasfata papilele gustative. Violeta propune si un stil de viata sanatos, bazat pe un consum de legume si fructe. Violeta recomanda consumul moderat de carne, de doua ori pe saptamana, iar in restul saptamanii mancaruri cu legume, branzeturi, fructe si legume in stare cruda.

Micul dejun la Violeta este compus din oua, brinzeturi, masline, bruschette, friganele, clatite, dulceturi de casa, paine de casa cu unt si sare marina sau cu miere si unt, lapte de tara cu miere, vanilie sau scortisoara, ciocolata calda cu chili si ceai. La pranz si la cina ai de ales intre preparate sanatoase , care se schimba in fiecare zi. Salate in diverse combinatii, supe, saramura, mancaruri cu legume, peste si deserturi delicioase, briose, biscuiti cu vanilie si multe alte bunatati.

Daca vrei sa iti incepi ziua bine si sa ai parte de un mic dejun sanatos, care sa iti asigure energia pentru intreaga zi, Violeta’s Vintage Kitchen te asteapta pe strada Batistei, la numarul 23, colt cu J.L.Calderon. Rezervari se pot face la numarul de telefon 021.310.06.81.
 

Nana Natural Food


Nana Natural Food este un mic bistro cu mancare sanatoasa pentru masa de pranz. Preparatele poti fi luate si la pachet. La Nana gasesti sandwich-uri, franzele umplute, placinte, supe, prajituri de casa si salate. Meniul este variat si se schimba zilnic, in functie de insipiratia culinara a bucatarilor.

Daca nu ai timp de mers direct la restaurant, poti comanda acasa sau la birou. Tot la Nana vei gasi si dulceturi si gemuri, bauturi traditionale romanesti precum socata si placinte macedonene preprarate chiar in bistro. In bucataria Nana se gateste cu ingrediente naturale luate direct de la producatori, iar unele retete sunt realizate chiar de bunica proprietarei.

Nana Natural Food se gaseste pe strada Ion Campineanu, la numarul 22, iar comenzi se pot face la numarul de telefon 021.313.00.35.
 

Papa la Soni


Papa la Soni este un mic restaurant din centurl capitalei deschis pentru pasionatii de mancare bine facuta. Conceptul restaurantului este acelasi ca la cel din Vama Veche, acolo unde Soni isi imbie pofticiosi cu mancaruri bune pe toata perioada verii. Meniul de la Papa la Soni se schimba zilnic, in functie de inspiratia bucatarului.

La Soni poti incerca ciorba de tarhon cu afumatura, pui cu sos de cascaval, pui cu sos de usturoi, porc la gratar cu sos de meire, usturoi si mustar, vita cu sos de gorgonzola, vitel cu mere caramelizate, berbecut turcesc, legume trase in unt, ciulama de ciuperci cu mamaliguta, cartofi cu usturoi si multe alte bunatati. La acest restaurant nu trebuie sa ratezi gulasul, foarte gustos si aromat. Din meniu nu lipsesc nici deserturile, foarte bune.

Restaurantul Papa la Soni se afla pe strada Sfintii Voievozi, la numarul 13. Rezervari se pot face la numarul de telefon Meniu Papa la Soni 0755.659.653.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea