De prin lume adunate

#restaurant #restaurant cu specific #restaurante frantuzesti #mancare frantuzeasca

Restaurante frantuzesti in Bucuresti

Bucataria frantuzeasca este una dintre cele mai rafinate si apreciate din intreaga lume, cu mancaruri sanatoase si delicioase. Branzeturile, vinul si produsele de patiserie sunt specialitati frantuzesti pe care trebuie sa le incerci cel putin odata.

 

 

Ce trebuie sa stii despre bucataria frantuzeasca

 

Bucataria frantuzeasca este una dintre cele mai rafinate din intreaga lume si o sursa de inspiratie pentru bucatarii profesionisti si amatori. Ingredientele de baza ale bucatariei frantuzesti sunt painea si produsele de patiserie, ierburile, legumele, carnea, peste si branza. Franta este renumita pentru produsele sale de panificatie si patiserie. Ierburile sunt folosite intens in bucataria frantuzeasca, cele mai populare fiind rozmarinul, busuiocul, dafinul, cimbrul si levantica. Ierburile se folosesc pentru asezonarea mancarurilor din carne si peste, dar si in salate.

La capitolul legume, cele mai populare sunt cartofii, fasolea, morcovii, vinetele si dovelceii, dar si trufele, care sunt foarte scumpe si se servesc doar in restaurante de top. Pe langa carnea de pui, vita si porc, francezii sunt mari consumatori de carne de rata , gasca, cal si iepure. La capitolul peste, francezilor le plac tonul, sardinele, pastravul si codul, dar si fructele de mare precum creveti, calamari si scoici.

 

Ce trebuie sa incerci din bucataria frantuzeasca

 

Daca ajungi in Franta sau chiar si intr-un restaurant cu specific frantuzesc de la noi, trebuie sa incerci cateva dintre preparatele clasice ale acestei bucatarii. Coq au vin este un preparat din carne de cocos, la cuptor cu sos de vin, ciuperci, bacon si usturoi. Foie gras este ficat de gasca sau de rata, care se serveste cu ciuperci si sampanie. Cassulet este o mancare din carne si fasole, care se coace la cuptor in sos tomat.

Bouillabaisse este o tocanita cu peste, asezonata cu multe ierburi si usturoi. Quiche Lorraine este o tarta cu bacon, smantana si oua. Pissaladiere este o tarta cu pasta de ansoa aromata cu cuisoare, cimbru si ulei. La capitolul desert, Chocolate Mousse este unul dintre cele mai cunoscute deserturi si este o crema din oua, smantana, ciocolata si zahar, car se serveste rece cu topping de fructe.

 

Unde mancam preparate frantuzesti in Bucuresti

 

boutique du pain

 

Boutique du Pain  este un bistro frantuzesc, care pe langa preparatele culinare specifice Frantei, ofera si o mare diversitate de sortimente de paine. In meniu vei gasi quiche, sandwich-uri, diferite tipuri de baghete, salate, produse de patiserie fina si specialitati de paine preparata dupa retete autentic frantuzesti. Conceptul Boutique du Pain are la baza pasiunea pentru produsele de panificatie si patiserie fina. Boutique du Pain este locul perfect pentru orice moment al zilei. Aici poti lua micul dejun, mancare la pachet pentru pranzul de la serviciu, iar seara poti alege din produsele de patiserie.

Cum spune si numele, bistro-ul sta bine la capitolul produse din panificatie. Aici vei gasi diferite specialitati de paine, paine taraneasca, paine de secara sau paine cu 6 tipuri de seminte. Locatia are o atmosfera de bistro modern, cu muzica frantuzeasca si un meniu care te va face sa salivezi. Conceptul localului este in stransa legatura cu painea, iar spicele de grau asezate in ghivece de flori si istoria painii scrise cu litere de mana pe pereti intregesc atmosfera calda si imbietoare. Boutique du Pain se afla pe strada Academiei, la numarul 28 si este deschis zilnic, intre orele 9.00 - 22.00.

 

Restaurantul Heritage

 

Restaurantul Heritage din capitala este un restaurant stilat, cu o atmosfera aristocratica. Casa in care se afla restaurantul a apartinut familiei Tatarascu, o familie cu influenta in viata politica si culturala a Romaniei. Casa a fost construita in anul 1920 si in prezent adaposteste restaurantul Heritage, un punct de referinta al restaurantelor elegante ale Bucurestiului. Specificul Heritage este dat de imbinarea perfecta dintre arhitectura Bucurestiului interbelic si rafinametul deosebit al bucatariei frantuzesti.

Restaurantul dispune de mai multe saloane, Salonul cu balcon, Vinoteca, Salonul semineului albastru, Salonul Tatarascu, Enoteca, Salonul pianului si Gradina de vara. Saloanele de la etaj sunt destinate evenimentelor si intalnirilor de afaceri, ca si altor evenimente private, exclusiviste, receptii, petreceri si aniversari.

Meniul de la Heritage contine preparate traditionale frantuzesti si vinuri de calitate. In afara de vinurile traditionale din Franta, Spania si Romania, Heritage aduce vinuri din lumea noua: Chile, Argentina si Noua Zeelanda. Daca vrei insa sa iei masa aici, trebuie sa stii ca acest restaurant este foarte pretentios si cu preturi pe masura. Restaurantul Heritage se afla pe strada Polona, la numarul 19, in apropiere de Gradina Icoanei, iar rezervari se pot face la numarul de telefon 021.210.88.50.

 

Restaurantul Trocadero

 

In zona ambasadelor Statelor Unite, Angliei si Suediei,langa Biserica Anglicana, chiar in inima Bucurestiului, exista un loc unde parca de multi ani timpul s-a oprit din curgerea sa doar pentru a gusta ce este mai bun in delicatesele frantuzesti. Trocadero are o distinctie aparte pe care i-o confera atmosfera interbelica a anilor '30.

Restaurantul Trocadero este si locul unde se imbina trei arte diferite, pictura, muzica si arta culinara. In meniul de la acest restaurant toate felurile de mancare sunt originale, preparate de bucatari francezi. Trocadero este locul perfect pentru intalniri de afaceri, cine romantice si pentru cei care incearca sa se ascunda de tumultul zilnic. Restaurantul Trocadero se afla pe strada Dionisie Lupu, la numarul 48, iar rezervari se pot face la numarul de telefon 021.212.35.04.

Sursa foto : hotelclub.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea