De prin lume adunate

#restaurant #restaurante brasov

Restaurante din Brasov

Brasovul este unul dintre cele mai frumoase si atractive orase din Romania, care ofera turistilor peisaje frumoase, muzee, biserici si cladiri vechi, dar si numeroase posibilitati de petrecere a timpului liber. De asemenea, in Brasov se gasesc numeroase restaurante, care te imbie cu preparate traditionale romanesti.

Restaurantul Sergiana din Brasov

Restaurantul Sergiana din Brasov este un restaurant cu specific ardelenesc, unde vei gasi preparate proaspete si delicioase. Aici vei putea savura mancaruri savuroase, din bucataria romaneasca si ungureasca. Daca ajungi aici nu rata jumarile cu ceapa rosie si paine taraneasca, piciocii (cartofi) cu smantana si usturoi, costitele de porc sau papanasii cu dulceata.

Restaurantul Bella Musica din Brasov

Restaurantul Bella Musica este situat in Piata Sfatului si iti ofera o mancare de buna si o muzica de calitate. Chiar in centrul orasului ai ocazia sa savurezi preparate delicioase, intr-o atmosfera rafinata.

Restaurantul Poarta Schei Nr. 4 din Brasov

Restaurantul Poarta Schei Nr. 4 din Brasov este un loc asupra caruia si-au pus amprenta in primul rand experienta acumulata de proprietar in domeniul restauratiei intr-o perioada indelungata de lucru si pregatire in Germania.

Locul in care acum functioneaza restaurantul Poarta Schei nr. 4 a fost folosit in anii 60 - 70 ca spatiu public, cand aici era deschisa o cofetarie foarte cunoscuta in Brasov, numita Ghiocelul. Ultima transformare a avut loc in urma cu doi ani, cand locul este transformat in restaurant. In meniu vei gasi preparatte savuroase si o atmosfera ideala pentru intalnirile speciale.

Restaurantul Casa Cranta din Brasov

Restaurantul Casa Cranta din Brasov a fost construit in anii 1930 de catre arhitectul Smigelschi Victor, in stil autentic brancovenesc si ofera o panorama de exceptie asupra Tampei si centrului istoric al Brasovului.

Cu un design interior in stil eclectic, cu mobilier modern si decorat cu lucrari de arta contemporana, restaurantul este o adevarata opera de arta . Pe langa decorurile frumoase si atmosfera placuta, restaurantul te asteapta cu preparate din bucataria romaneasca si internationala. Restaurantul dispune si de o vinoteca cu vinuri noi, vechi si de colectie.

Restaurantul Casa Hirscher din Brasov

Un alt edificiu care se impune in Piata Sfatului este actuala cladire a restaurantului “Cerbul Carpatin”. Ridicata intre anii 1539-1545, in stilul halelor occidentale, de catre Apollonia Hirscher, cladirea a fost destinata comercializarii produselor mestesugarilor brasoveni.

Din acest motiv ea s-a si numit Casa Negustorilor, Kaufhaus. Din plastica renascentista initiala se mai pastreaza doar stema orasului si blazonul familiei Hirscher, datat 1545.

Arsa aproape in intregime in anul 1689 si in 1699, ea a fost refacuta intre anii 1840- 1842, iar in anul 1857 a suferit transformari esentiale. Aspectul actual se datoreaza restaurarii din anii '60.

Meniul Restaurantului Casa Hirscher impresioneaza printr-o imbinare perfecta intre gustul rafinat al preparatelor, aspectul acestora si decoruri. Specificul restaurantului este predominant italian. Aici vei servi cele mai bune paste din Brasov, preparate de catre un bucatar specialist, italian.

Restaurantul Ceasu Rau din Brasov

Restaurantul Ceasu Rau te asteapta cu mancaruri traditionale romanesti, ce variaza in functie de perioada anului. Restaurantul mai pune la dispozitie o terasa care este deschisa tot timpul anului.

Foto: Vreau.samerg.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea