De prin lume adunate

#restaurant #restaurant cu specific #restaurante belgiene #mancare belgiana

Restaurante belgiene in Bucuresti

Bucataria belgiana are un farmec aparte si te va incita cu preparate consistente, deserturi delicioase si cu cea mai buna bere din lume. Nu trebuie sa uiti insa nici de ciocolata si vafele belgiene, doua produse dulci care fac deliciul celor care le consuma.

 

Ce trebuie sa stii despre bucataria belgiana

 

Bucataria belgiana este o combinatie intre bucataria franceza si cea germana. Preparate cu finetea franceza si servite cu generozitate germana, asa ar putea fi descrise in cateva cuvinte mancarurile din bucataria belgiana. Ingredientele de baza ale bucatariei belgiene sunt legumele, in special cartofii si andivele, care sunt nelipsite din meniul belgienilor. Andivele sunt considerate simbolul poporului belgian. Varza si prazul sunt alte legume consumate in cantitati mari in Belgia.

Carnea de vita, rata sau pui este si ea nelipsita din bucataria belgiana, mai ales ca in zonele muntoase ale Belgiei vanatul este foarte popular. Midiile sunt alte ingredinete de baza ale bucatariei belgiene, cu nu mai putin de 15 retete diferite de preparare a lor. O alta delicatesa a belgienilor este ciocolata. ciocolata belgiana nu contine conservanti, arome sau coloranti artificiali. Exista chiar si sortimente de ciocolata realizate din crema, care au termen de garantie doar de cateva zile.

 

Ce trebuie sa incerci din bucataria belgiana

 

Daca ajungi in Belgia sau cel putin intr-un restaurant belgian de pe la noi, trebuie sa incerci cateva preparate traditionale. Frites sunt cartofi prajiti. Se spune ca acest preparat a fost creat in Belgia si au un continut mai mic de grasime. Cartofii prajiti pot fi consumati ca atare sau in combinatie cu midii si preparate pe baza de carne. Mosselen-friet sunt midii cu cartofi prajiti si este unul dintre cele mai populare feluri de mancare traditional belgiene. Midiile sunt fierte in sos de vin alb sau bere si se servesc cu usturoi, verdeata si smantana si cu un pahar de bere rece.

Stoemp este un piure de cartofi cu varza calita, care se serveste cu bacon prajit si carnati. Konijn in geuze este un preparat pe baza carne de iepure , in sos de bere. Waterzooi este o mancare inabusita pe baza de peste sau de carne de pui, morcovi, praz si cartofi. Waffles este desertul emblema belgian, servite cu diverse toppinguri de fructe, frisca sau ciocolata.

La capitolul bauturi, trebuie sa incerci berea traditionala belgiana, care este cea mai renumita din lume. In Belgia vei gasi peste 500 de sortimente de bauturi si cocktailuri pe baza de bere. Berea este folosita si la gatit, nu doar in retele pentru mancaruri si supe, ci si la prepararea vafelor.

 

Unde mancam preparate belgiene in Bucuresti

 

Bruxelles

 

Restaurantul Bruxelles este un restaurant cu specific belgian, deschis la parterul hotelului cu acelasi nume. Bucataria de la Bruxelles are rafinament frantuzesc, portii belgiene, gusturi si arome mediteraneene. Specialitatile casei sunt crevetii pane cu sos tartat si lamaie. In meniu vei gasi insa si preparate romanesti, ca la mama acasa.

Daca te hotarasti sa iei masa la restaurantul Bruxelles, ai de ales dintr-un meniu variat, cu peste 80 de preparate. Astfel poti alege supe si ciorbe, gustari reci, salate, gustari calde, peste si fructe de legume, preparate din carne de vita, pui, porc, miel si deserturi. Restaurantul Bruxelles se afla pe strada Chile, la numarul 10, iar rezervari se pot face la numarul de telefon 0723.526.445.

 

La Belle Epoque

 

La Belle Epoque te va trimite in vremurile bune de altadata, in cafenelele belgiene din perioada 1920-1950. Restaurantul creeaza o atmostfera de caldura si relaxare unde unde oamenii pot sa socializeze intr-un mediu confortabil. Prin stilul art nouveau, cu luminile blande care te intorc in anii '20, La belle Epoque iti ofera o experienta cu adevarat unica. Fiecare detaliu al interiorului dezvaluie un aspect de viata belgiana.

Articolele inramate, reclamele din ziare si reviste vechi sau obiecte de uz casnic din timpuri apuse, evident scoase din uz, dau o nota de decor retro pastrand in acelasi timp o caracteristica specifica. La Belle Epoque te poti bucura de varietatea bucatariilor europene sau de mancare traditionala belgiana, gatite intr-o varietate de sosuri regionale. In meniu vei gasi antreuri, preparate pe baza de carne, salate si deserturi. Bistro-ul La Belle Epoque se afla pe strada Aviator Radu Beller, la numarul 6, iar rezervari se pot face la numarul de telefon 021.230.07.70.

 

Smart's

 

Smart's este un restaurant belgian cu o atmosfera aparte si o bucatarie delicioasa. Atmosfera de la Smart's este intima si calda si te vei simti ca intr-o vizita la prieteni vechi si dragi. Daca esti vegetarian sau la dieta, este indicat sa eviti acest restaurant. Preparatele sunt pe baza de carne si realizate dupa retete traditionale. Printre specialitatile casei se numara clatite cu somon, penne al forno, salau La Payette, galuste cu prune si cu mere, parfait de mere si vanilie, pere cu inghetata in sos de vin rosu. In meniu vei mai gasi insa si salate, paste, peste si fructe de mare, legume si deserturi.

Un punct forte al restaurantul il reprezinta meniul de clatite. In diverse combinatii, forme si umpluturi, clatitele de la Smart's te vor face sa te reintorci. Restaurantul Smart's se afla pe strada Alexandru Donici, la numarul 14, iar rezervari se pot face la numarul de telefon 021.211.90.35.

 

Waterloo Taverne

 

Waterloo Taverne  este un restaurant cu specific belgian. Atmosfera este tipica unei taverne belgiene cu taieturi din ziare vechi lipite pe pereti, sticle de bere pe policioare, sabii si cufere. La capitolul mancare nu trebuie sa ratezi celebrele goffre, cotletele de berbecut cu sote de ciuperci si clatitele cu pui si whisky.

La Waterloo Taverne ti se vor pune pe masa si mai multe sortimente de paine: alba, neagra, simpla sau din cartofi. Sortimentele de bere pe care le vei gasi aici sunt si ele pe masaura poftelor tale. Chimay, Hoegarden, Leffe, Cuvee de Trolls sau Scaldis sunt doar cateva dintre berile belgiene pe care le vei gasi aici. Restaurantul Waterloo Taverne se gaseste pe strada Traian, la numarul 188, iar rezervari se pot face la numarul de telefon 021.320.35.88.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea