De prin lume adunate

#spectacol #passe partout #dan puric #teatru

Rencontres cu arta lui Dan Puric

La inceput de octombrie revin spectacolele marca Dan Puric. Compania de teatru " Passe Partout DP " deschide stagiunea  2008-2009 cu one man show-ul "Vis". Spectacolele pot fi vazute la Sala Rapsodia, din centrul istoric al Bucurestiului, sala care va beneficia curand de o modernizare si va apartine definitiv companiei de teatru a lui Dan Puric.

“Vis” cu Dan Puric

Joi, 9 octombrie, cu incepere de la ora 19.30, la Sala Rapsodia, de pe Lipscani din centrul vechi al Bucurestiului, compania de Teatru “Passe Partout DP” revine cu spectacolul “Vis”, un one man show marca Dan Puric.

Piesa "Vis" ne initiaza in limbajul trupului , al "cuvantului facut gest". Un one man show al unui maestru al pantomimei si al expresivitatii corporale. Creatiile lui Dan Puric constituie chintesenta paradoxurilor si incoerentelor naturii umane.

Intr-o lume ce isi inhiba reactiile emotionale in public sau mimeaza reactii contrare, spectacolul lui Dan Puric ne daruieste inima si sentimentele sale.

Acest one-man show s-a nascut in timp, am tot adaugat cate un moment, si n-am apucat sa schimb nimic, iar el s-a instalat in mine, asa incat nu mai pot scapa. Cu ajutorul lui spun ceva despre faptul ca suntem incapabili sa vorbim despre lumea noastra interioara, ne e teama, de-asta si dragostea e o vorba folosita pentru a exprima un nivel superficial, care implica doar erotismul. Teatrul pe care il fac starneste reactii ale eului nostru profund, e un act de recunoastere la care oamenii participa cu uimire, amintindu-si de ei insisi”, declara Dan Puric despre spectacolul sau.

Biletele au preturi cuprinse intre 20 si 40 lei si se pun in vanzare la casa de bilete a salii Rapsodia incepand cu data de 1 octombrie 2008, intre orele 11-18. Rezervari puteti face la numarul de telefon 021/315.89.80.

“Rencontres”, povesti despre iubire

Joi, 16 octombrie, de la ora 19.30, pe scena Salii Rapsodia, Dragos Huluba si Violeta Totir, au intalnire cu spectatorii in piesa “Rencontres”.

Spectacolele companiei "Passe Partout D.P." sustin linia expresiei interiorizate, comunicarea directa a emotiei, evidentierea talentului celor ce transmit publicului provocarea la gandire. 

Scenariul si regia acestui spectacol apartin lui Dragos Huluba si Violetei Totir care sunt si interpretii cuplului. "Rencontres" este o "intalnire" cu harul celor ce vor sa comunice sincer si direct, emotie publicului.

Spectacolul a avut cronici favorabile si in presa straina, dupa ce a participat in Cehia, la un festival International al Artelor Spectacolului. Anul acesta a fost inclus si pe afis in Festivalul Underground de la Arad, Festivalul Comediei Romanesti si la Festivalul MaiFest de la Cluj.

"Rar un asemenea spectacol in lumea teatrala de azi, un comentariu fin asupra dragostei cu un umor rafinat marca sigura a unui talent inteligent", declara Dan Puric despre spectacolul elevilor sai.

Made in Romania, savoare si umor

Pe 23 octombrie la Sala Rapsodia este programat spectacolul “Made in Romania”, in regia lui Dan Puric. Din distributie fac parte: Carmen Ungureanu, Adrian Horobet, Ileana Olteanu, Richard Bovnoczki, Dana Cavaleru, Dragos Huluba, Violeta Totir, Mihai Razus, Vlad Oancea, Oxana Moravec, Adriana Nicolae, Andrei Vasluianu, Ion Parea, Ioana Flora si Eduard Dumitru.

"Made in Romania" este o irezistibila si savuroasa insiruire de asa-zise povestioare muzicalo-moralizatoare care surprind si incanta spectatorul prin ineditul desfasurarii, prin haz si dezinvoltura. Spectacolul imbina traditia gagurilor specifice filmului mut, pantomime, stepul si dansul popular romanesc.

Doi dintre noi, o poveste delicata

Joi, 30 octombrie, “Doi dintre noi” revin pe Lipscani. Protagonistii acestui spectacol sunt actorii Ana Pepine si Paul Cimpoieru.

Spectacolul "Doi dintre noi" este o demonstratie sensibila de miscare, in care gestul strict uman se imbina cu sensurile iubirii si cu istoria artelor si a muzicii pe un parcurs milenar, de la Vivaldi si Pieroo della Francesca pana la ritmurile cele mai noi. Un "love story" clasic, senzual, expresiv desfasurat pe durata parcursa de cand s-a descoperit dragostea si pana azi.

Don Quijote merge la Alba Iulia

Duminica, 12 octombrie de la orele 19:00 la Casa de Cultura a Sindicatelor din Alba Iulia, are loc spectacolul lui Dan Puric, “Don Quijote”.

Celebrul personaj al romanului lui Cervantes vine sa se mai lupte o data cu morile de vant intr-un spectacol marca Dan Puric. De la step la arte martiale, la dansuri populare romanesti, Don Quijote traverseaza cu lejeritate barierele de cultura si mentalitate si intra in sufletele oamenilor de pretutindeni.

"Sunt convins ca, daca-l voi juca in Japonia, va fi intitulat Aventurile unui samurai nefericit. Astfel vom reda lumii taina omului si indemnul de a fi mai mult decat ceea ce este”, declara Dan Puric.

Don Quijote este un altfel de spectacol. Personajul vorbeste prin gesturi si pantomima, iar celebra lupta cu morile de vant se transforma intr-o lupta cu societatea de consum si in care teatrul fara cuvinte se imbina cu mijloacele multimedia.

Biletele se pot procura de la Casele de bilete ale Casei de Cultura a Sindicatelor din Alba Iulia si Teatrului de Papusi "Prichindel".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea