De prin lume adunate

#fotografie #turneu #muzica clasica #manifest pentru romania

Reincepe turneul romanesc autentic de muzica clasica si fotografie: "Manifest pentru Romania"

Evenimentul „Manifest pentru Romania”, un proiect care are ca scop promovarea unor valori pozitive ale tarii, revine in 19 decembrie la Cluj-Napoca, dupa succesul pe care l-a avut in primavara la Photo Romania Festival. Manifestarea consta intr-un recital de pian, sustinut de pianistul clujean Bogdan Vaida, iar in pauza acesteia va fi vernisata expozitia „Romania in Culori” – primul proiect de folclor fotografic din tara. Evenimentul va avea loc la Muzeul Etnografic al Transilvaniei (str. Memorandumului), intre 19:00 – 21:00. Pretul unui bilet este de 20 de lei si poate fi achizitionat in avans de la casa de bilete a Casei de Cultura a Studentilor sau in ziua evenimentului, de la fata locului.

Conceptul muzical se invarte in jurul marelui compozitor roman George Enescu, interpretarea continand lucrari ale acestuia, dar si ale lui Johannes Brahms, unul din mentorii lui Enescu. De asemenea, in concert vor putea fi auzite lucrari de Franz Schubert, care prin compozitiile sale, ii este inrudit romanului la nivel muzical.

Expozitia „Romania in culori” este un proiect de folclor fotografic al Photo Romania Festival. Contine cele mai impresionante fotografii de peisaj din tara, iar cateva dintre acestea vor fi prezentate in pauza concertului. Evenimentul face parte dintr-un turneu national, dupa urmatorul program:

  • Timisoara: 9 decembrie, Sala Capitol, 19.00 - 21.00;
  • Baia Mare: 10 decembrie, Sala Rotary 19.00 - 21.00;
  • Cluj-Napoca: 19 decembrie, Muzeul Etnografic al Transilvaniei 19.00 - 21.00.

Anul viitor, proiectul va ajunge peste hotare, unde isi propune sa promoveze Romania vizual si muzical. El face parte din Photo Romania Festival, cel mai mare eveniment dedicat fotografiei din Europa de Est. Detalii despre fiecare eveniment in parte: https://www.facebook.com/PhotoRomaniaFestival/events

„Prin acest proiect ne propunem sa raspundem propriilor frustrari, deseori intalnite si la altii. O facem prin muzica si fotografie, intrucat la acestea ne pricepem. O facem pentru noi, dar si pentru toti cei care vor sa ne asculte. Speram ca la finalul turneului, sa ne reindragostim de originile noastre si sa ii stimulam si pe altii sa faca la fel.” - Alin Vaida, managerul turneului si reprezentant Photo Romania Festival.

Bogdan Vaida este un pianist clujean, stabilit de 11 ani in Freiburg, Germania. Fiind considerat unul din cei mai promitatori studenti ai Academiei de Muzica din Cluj-Napoca, Bogdan a castigat o bursa la „Musikhochscule” din Freiburg, iar mai apoi si-a castigat locul definitiv acolo. in ultimii ani, el a sustinut numeroase concerte in mai multe tari din Europa. Faptul ca el este plecat de multi ani, in face promotorul perfect al mesajului transmis de organizatori. De altfel, el este co-producator al acestui eveniment. „Mereu ne-am dorit sa colaboram. Avem o relatie foarte apropiata si credem ca impreuna, avem ceva de spus. Chiar si profesional, destinul a facut sa ne completam”, declara Bogdan si Alin.

„Manifest pentru Romania” va fi prezentat la nivel national in anul 2013, iar in 2014, organizatorii isi propun sa-l duca peste hotare.

Turneul este sponsorizat de BRD - Groupe Societe Generale si de Qual Media.

Fapte, compania organizatoare, este fondata in 2006. Printre evenimentele organizate se numara reteaua Targul de Cariere, Festivalul Photo Romania si Jazz in the Park.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea