De prin lume adunate

#bucuresti #film #cercul militar #proiectie

Recomandare de weekend: Primul film color despre Bucuresti

Sambata, 21 mai, de la ora 17.00, are loc proiectia primului film color despre Bucuresti. Proiectia este gazduita de Cercul Militar National, in sala de cinema. Filmul va fi prezentat de actorul Eusebiu Stefanescu.

Desi surprinsa in anii tulburi ai celui de-al doilea Razboi Mondial, capitala, cu bulevarde moderne, strazi si parcuri ingrijite, oameni cu priviri relaxate, spectacole si distractii de tot felul, pastreaza un aer de normalitate greu de regasit astazi.

In film vei revedea cladiri emblematice pentru viata culturala a Bucurestiului: Palatul Regal , Universitatea, Cercul Militar, Teatrul National, Palatul Justitiei, Palatul Bancii Nationale Romane, Carul cu Bere , Palatul Sutu , cinematografele Capitol, Scala, Restaurantul La Sosea.

 

Vei descoperi statui, biserici, muzee care ar fi putut completa frumos imaginea orasului, daca nu ar fi disparut din variate motive: Muzeul Simu, statuia Regelul Ferdinand sau hipodromul.

Actori, targoveti, domni si doamne imbracati dupa moda timpului, cu palarii elegante, anima strazile si parcurile orasului. Tiganci florarese ofera trecatorilor buchete imense de lalele, liliac, maci si trandafiri.

Timpul liber se petrece la promenada, pe Calea Victoriei, la cinematograf, la teatru, cu barca pe lac, la patinoar, la cursele de cai sau la balciul cu o mie de atractii si culori.

Fotografia, regia, montajul si comentariul filmului au fost facute de inginerul N. Bratu. Durata filmului este de 51 de minute.

Intrarea la acest eveniment este gratuita.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea