De prin lume adunate

#Draconide #Ploaie de stele Draconide

Recomandare de weekend: Ploaie de stele Draconide

Daca nu ti-ai programat nimic pentru acest weekend, noi iti recomandam sa mergi la bucuresti si sa privesti un fenomen rar.



Ploaia de strele Draconide este un fenomen astronomic foarte rar. Ultima ploaie de meteori vizibila din Romania a avut loc in anul 1946.

In noaptea de 8 spre 9 octombrie, romanii sunt martorii acestui fenomen special. Daca ratezi insa aceasta zi, mai ai o sansa, in noaptea de 20 spre 21 octombrie.

Potrivit Organizatiei Mondiale de Meteori , curentul de meteori Draconide va avea o izbucnire de activitate in noaptea de 8 spre 9 octombrie.


Ce sunt Draconidele


Metorii din acest curent apar atunci cand Terra trece prin acelasi loc prin care a trecut cometa 21 P/Giacobini-Zinner si de obicei se vad doi, trei metori pe ora.

Anul acesta insa vom vedea mai multi meteori, in jur de 60 pe ora. Acest fenomen este datorat intalalnirii cu o parte densa in partile prin locul prin care a trecut cometa intre anii 1900 si 1907.

In 1933 si 1946 planeta noastra a trecut prin aceeasi parte a traiectoriei cometei si s-au observat adevarate "furtuni" de meteori. Anul acesta activitatea va fi insa mai slaba ca intensitate pentru ca materialul din zona s-a disipat in spatiu.

Calculele arata ca intre orele 22 si 3 dimineata vom observa mai multe stele cazatoare. Aceste stele vin din constelatia Draco, situata in apropiere de steaua Vega.

Curentul de meteori poate aduce numeroase surprize, astfel ca este un eveniment pe care nu trebuie sa il ratezi.

Spectacolul de meteori este vizibil in toata Europa, dar si in India, China si Japonia. Romania este insa cel mai potrivit loc din lume de unde poti observa acest fenomen astronomic.


Unde se afla Observatorul Astronomic


Observatorul Astronomic se afla situat pe Bulevardul Lascar Catargiu, la numarul 21, in centrul capitalei, intre Piata Romana si Piata Victoriei. Mai multe informatii poti obtine la numarul de telefon 021.212.96.44.

Pretul unui bilet de intrare este de 5 lei integral si 2 lei redus.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea