De prin lume adunate

#expozitie #muzeul taranului roman #mexic

Recomandare de weekend: Mexic la Muzeul Taranului Roman

La muzeul taranului roman este deschisa pana pe 31 iulie o expozitie inedita cu obiecte si traditii din Mexic. Poncho, sombrero, tequila, mariachi, desert, cactusi sunt doar cateva dintre lucrurile pe care le stiai din filmele western despre Mexic. Aceasta tara inseamna insa mult mai mult.

Daca nu stiai despre nahuatl, mayasi, zapoteci, mixteci, otomi, totonaca, mazahua sau mazateci acum ai ocazia sa afli despre aceste lucruri la expozitia de la Muzeul Taranului Roman. Mexicul ti se arata asa cum probabil ca nu l-ai vazut niciodata: statuete de ceramica si strachini, tesaturi viu colorate, podoabe si obiecte de imbracaminte, cosuri impletite si cufere pictate, jucarii si masti, sticlarie, statuete cioplite in lemn, picturi pe hartie amate, sageti cu pene si Zeul Ploii.

Expozitia prezinta o colectie alcatuita din cinci sute de obiecte de arta populara mexicana, reprezentative pentru fiecare colt al tarii. Expozitia deschisa la Muzeul National al Taranului Roman reflecta diversitatea culturii Mexicului si vitalitatea creatoare a celor care au facut aceste obiecte.

Obiectele reunite in aceasta expozitie descriu un crampei din universul spiritualitatii mexicane. Prin aceasta expozitie vei fi mai aproape de personalitati importante ale culturii mexicane precum Frida Kahlo, Diego Rivera, David Siqueiros, Clemente Orozco, Juan O’Gorman, Felix Candela , Octavio, Carlos Fuentes sau Carlos Chavez.

Expozitia este deschisa la muzeul taranului Roman in Sala Oaspeti, pana pe 31 iulie. Pretul de intrare este de 6 lei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea