De prin lume adunate

#Chinatown #weekend #restaurante chinezesti

Recomandare de weekend: Chinatown de Romania

Daca ai pofta de mancare chineasca autentica poti merge in noul cartier destinat chinezilor deschis in Afumati, in apropiere de Bucuresti. Aici vei gasi numeroase cafenele, ceainarii , cazinouri si magazine cu o gama larga de produse.

Cel mai mare complex de tip China Town din Europa, situat in comuna Afumati, la 16 km de Bucuresti, s-a deschis pe 19 iulie. Prima etapa a proiectului are o suprafata de 40 de hectare si reprezinta cel mai mare complex comercial din sud–estul Europei cu 3.275 de spatii comerciale si 1.380 depozite logistice. Marfurile vandute aici vor fi la pret de producator.
 

Restaurante si ceainarii chinezesti


In cea de a 2-a si a 3-a etapa a proiectului investitional se vor construi cladiri de birouri, zone rezidentiale, dar si un centru comercial metropolitan cu specific ambiental chinezesc. In 2012 va incepe constructia a 300 de case chinezesti medievale, care vor atrage mii de turisti anual.

Poarta de intrare in complexul China Town este a doua ca marime in lume, dupa cea din China, este unicat prin modelele din lemn asamblate pe ea, caree reprezinta Dinastia Chin. Constructia ei este mult mai complexa decit a unui bloc de locuinte.

Cea de-a 3-a etapa va cuprinde constructia unui cartier rezidential ce se va intinde pe 10 hectare si va asigura locuinte pentru 15000 de familii. Totodata, va fi construit un parc de distractii care sa rivalizeze cu cele din Shangai, Tokyo sau Hong Kong.
 

Produse la preturi de producator


In complexul Chinatown se gasesc si numeroase cafenele, ceainarii si restaurante cu specific chinezesc. Cei care vor sa isi incerce norocul pot merge la cazinourile deschise aici.

In magazinele din acest complex vei gasi covoare, perdele, lenjerie de pat , decoratiuni, articole de uz casnic, papetarie si marochinarie, corpuri de iluminat, produse electrice si electronice, articole pentru femei, barbati, adolescenti si copii, magazine de jucarii, articole sportive. Bucurestenii pot cumpara aceste produse la pret de producator.

Pe langa restaurantele cu specific chinezesc, in complex exista si restaurante turcesti si romanesti. De asemenea, in acest complex vei gasi si numeroase magazine de unde poti cumpara preparatee chinezesti, ingrediente si alimente. In complexul Chinatown din Afumati sunt amenajete si spatii si locuri de joaca pentru copii. Vor fi deschise si gradinite.

In Bucuresti mai exista un cartier chinezesc , in Colentina. Aici se gasesc de cativa ani numeroase magazine cu o gama larga de produse. Aici gasesti imbracaminte, incaltaminte, decoratiuni, dar si magazine cu alimente si restaurante.
 

Primele cartiere chinezesti


Cartierele numite Chinatown au aparut la sfarsitul secolului al XIX-lea pentru ca legile discriminatorii restrictionau vanzarile de pamant catre chinezi. Astazi, cartierele chinzesti sunt raspandite in intreaga lume si au devenit centre comerciale si turistice.

Una dintre cele mai mari concentratii ale poporului chinez in afara granitelor tarii natale il reprezinta cartierul chinezesc din New York, renumit pentru restaurantele sale autentice, magazine de specialitate si piete. Numarul de asiatici care locuiesc acolo este estimat la 90.000 - 100.000.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea