De prin lume adunate

#recenzie de carte # Vlad Stoiculescu #jucarii stricate #recenzie

“Jucarii stricate”, romanul pe care nu-l mai lasi din mana

Jucarii stricate”, romanul scris de Vlad Stoiculescu, este o apariție surprinzătoare pe piața românească, din toate punctele de vedere. Eroul romanului, Vlad, este un tânăr de 30 de ani, a cărui viața se schimbă brusc când, în timp ce repara o chiuvetă înfundată, este anunțat la telefon că... urmează să i se facă un transplant de ficat.

 

Cartea este o relatare a aventurilor trăite de autor în cele două luni în care este blocat în spital. Aventurile sale sunt presărate cu mult umor și relatări ale propriei vieți de “închis”, dar și ale eroilor care poartă halate albe, sau ale altor pacienți și ale rudelor acestora.

Deși tema este una cât se poate de serioasă, autorul este capabil să facă cititorul să râdă în hohote, ca mai apoi să îl aducă la emoții profunde.

Pentru a face față plictiselii care se instalează involuntar, autorul se comportă uneori ca un copil și dă viață instrumentelor utilizate de personalul medical, ”Rățoiul” sau “USB 3.0.” fiind doar câteva dintre personificările alese, percepându-se pe sine la un moment dat, drept “Căpitanul Branulă, supereroul care ia antibiotice…pentru ca tu să nu iei”.

Se integrează în colectivul din interior, legând prietenii cu pacienții și vizitatorii, chiar dacă uneori prietenia se bazează pe trafic ilegal de... ceai de mentă.

“Jucării stricate” este o lectură savuroasă, ușor de parcurs, un roman care încă de la început devine acea carte pe care nu o mai poți lăsa din mână până nu o termini de citit.

Autorul romanului, Vlad Stoiculescu, are 31 de ani, este din Râmnicu Vâlcea și se recomandă drept “Specialist Marketing la corporație și Senior Copywriter la multiple agenții. În trecut mă înfoiam și mă prefăceam că-s planner, iar în tinerețe am servit patriei din postul de PRist. Când pot, mai fac și pe scriitorul și pe designerul de jocuri video la Starchaser Studios. Știu, sunt o rotiță indispensabilă a societății de consum.”

Vlad Stoiculescu a mai scris două cărți pentru copii ("Aventurile căpitanului Ronţ" şi "Ronţ şi regele norilor") şi a unui volum de nuvele ("Amfitrionul"), “Jucării stricate” fiind primul (și sperăm că nu ultimul) său roman. Pe Vlad Stoiculescu îl puteți citi și pe blog-ul său, krossfire.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea