De prin lume adunate

#roman #carte #fantastic #yassunei #tritonic #editura

Razboiul reginelor vol I de Oana Stoica Mujea

Satul Ziar’ fusese caminul Yassunei pana in momentul in care satenii vor sa o prinda si sa o ucida. Tanara realizeaza ca toata viata a fost diferita, iar secretele originilor ei incep sa iasa la iveala. Dupa ce afla ca este o elfa, porneste in cautarea familiei sale.

Romanul devine o calatorie initiatica in care Ynassua va primi ajutor din partea conducatorilor diferitelor tinuturi de care ea nu auzise pana in acel moment: pitici, zane , elpizi, sperieni si alte personaje fantastice.

Scriitura este una ce debordeaza de imaginatia specifica literaturii fantasy, autoarea construind de la zero o alta lume, cu personaje complexe si diverse, cu problemele si bucuriile ei, cu obiceiurile ei, cu pendulari intre normalul si ciudateniile acesteia. Asa se face ca atunci cand ridici ochii din paginile romanului, trebuie sa te reobisnuiesti cu "normalitatea" si lumea in care traiai inainte de a deschide filele acestei carti.

"Curajoasa! Oana-Stoica Mujea este curajoasa pentru ca se incapataneaza sa scrie atunci cand toti spun ca autorii romani nu se vand si pentru ca scrie fantasy atunci cand e la competitie cu Gaiman sau Bujold. O lume fantastica ca o oglinda a lumii noastre, cu iubiri si tradari, cu razboaie si aliante, cu elfi si zane, cu elpizi si kruzi, cu oameni si zei . O sansa minunata pentru evadarea noastra dintr-o realitate cenusie si violenta." Bogdan Hrib.

Despre autor

oana stoica mujea s-a nascut pe 20 mai 1981 in Pitesti. Activitatea autoarei este impresionanta, osciland intre pasiunea pentru stiintele exacte si cea pentru literatura. Activitatea literara a autoarei incepe in anul 2005, cand debuteaza cu romanul Stapanul - Rapirea zeilor, in paralel cu numeroase colaborari ca redactor la reviste de cultura.

Aceasta carte este publicata de editura Tritonic. Daca doriti sa o comandati, dati click aici.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea