De prin lume adunate

#copii #muzeul taranului roman #educatie creativa

Programe de educatie creativa pentru copii la Muzeul Taranului Roman

Asociatia De dragul artei lanseaza programele de educatie creativa pentru gradinite la Muzeul National al Taranului Roman. Programele isi propun sa dezvolte creativitatea si sa incurajeze curiozitatea naturala ale copilului in raport cu obiecte semnificative pentru cultura si civilizatie si constau in doua tipuri de activitati intr-un singur program: vizita interactiva in muzeu si un atelier creativ.

Temele propuse gradinitelor sunt:

Unde-o fi Mos Mogos? in care se exploateaza calitatile lemnului din care este construita o casa in marime naturala si se foloseste tehnica de teatru muzeal

Ite de poveste in care se povesteste despre haine taranesti si se analizeaza rolul imbracamintii

Chipuri de sarbatoare in care icoana cu Maica Domnului si Pruncul este explorata ca imgine si ca apel la propria experienta a copilului in raport cu mama sa

Moara cu jocuri in care copiii vor percepe modul de functionare a morilor de vant prin observatie, manuire si exersare.

Taxa de participare la program este de 20 lei/copil. Grupul trebuie sa contina minim 10 si maxim 20 copii. Prezenta unui educator este obligatorie. Programarile se fac la telefonul 0745.495.404. Programele se vor desfasura in zilele din timpul saptamanii, de marti pana vineri.

Moara cu jocuri, program de educatie creativa pentru familii cu copii de 2 - 6 ani

Muzeul Taranului Roman propune in zilele de sfarsit de saptamana ale lunii ianuarie, in Muzeul National al taranului Roman, un program de educatie creativa adresat familiilor cu copii intre 2 si 6 ani, Moara cu jocuri.

Programul propune doua tipuri de activitati: vizita interactiva in muzeu si un atelier creativ, miscare, joc si descoperire in familie si in grup, pornind de la uriasa moara de vant expusa in salile muzeului.

Luna aceasta, copiii indrumati de educatorul muzeal vor percepe modul de functionare a morilor de vant prin observatie, manuire si exersare. Se vor propune jocuri diferite in functie de varsta copiilor astfel incat acestia sa inteleaga la ce este folosita moara si cum functioneaza, vor macina gau cu o rasnita si vor invarti roata unei mori din lemn.

Copiii vor afla despre vantul bun si vantul rau si vor reda miscarile de rotire ale rotii in diferite moduri care ii vor face atenti la propriul corp si la asocierea acestuia cu miscarea morii.

In atelier copiii ajutati de parinti vor realiza mori folosind materiale inedite si tehnici surprinzatoare care provin din universul de elemente ale morilor: grau, faina, paste, lemn. Programele pentru familii cu copii de 4-6 ani vor beneficia de prezenta unui sculptor .

Programele se vor desfasura dupa urmatorul orar:

  • sambata, 21 ianuarie, ora 10.30, pentru familii cu copii de 4-6 ani
  • duminica, 22 ianuarie, ora 10.30, pentru familii cu copii de 2-3 ani
  • sambata, 28 ianuarie, ora 10.30, pentru familii cu copii de 3-4 ani
  • duminica, 29 ianuarie , ora 10.30, pentru familii cu copii de 4-6 ani.


Programarile sunt necesare si se fac numai in saptamana programului la numarul de telefon 0747.027.353.

Taxele de participare la program sunt de 40 lei/familie formata din doi membri, 50 lei/familie formata din trei membri, 60 lei/ familie formata din patru membri.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea