De prin lume adunate

#vedeta de televiziune #elevi #liceeni #dezvoltare tineri

Profesionistii Romaniei sustin dezvoltarea tinerilor

Incepand de luni, 22 septembrie 2014, liceenii din Bucuresti sunt asteptati sa ia parte GRATUIT la seria de toamna a Conferintelor practice pentru tineri BookLand Evolution, un proiect cultural inovator care incurajeaza performanta si promoveaza adevaratele valori in randul tinerilor.

Conferintele se vor desfasura de luni pana vineri (22-26 septembrie), in intervalul orar 15:00-17:00, la Academia de Studii Economice (Cladirea Ion N. Angelescu, Amfiteatrul I), din Bucuresti, si vor aduce pe scena, in fiecare seara, profesionisti consacrati: A.G. Weinberger, Denis Todirica, Dan Boerescu (Luni), Zoltán András, Tedy Necula, Adina Buzatu (Marti), Maia Morgenstern, Alice Nastase, Marina Almasan, Florentina Opris (Miercuri), Dragos Anastasiu, Dan Bulucea, Adriana Alionte, Bogdan Tenu, Mihai Petre, Mihaela Feodorov (Joi), Dan Chisu, Daniel Iordachioaie, Constantin Bojog (Vineri).

"Fiind mama de liceean, sunt profund ancorata in lumea complicata a adolescentilor! La inceput, m-am luat cu maiinile de cap, intrebandu-ma unde o sa ajunga Planeta, daca viitorul sunt Ei? Apoi am inceput sa-i deslusesc mai bine si sa constat ca, desi se deosebesc atat de radical de noi, cei de acum 20-30 de ani, nu sunt chiar niste extraterestri! Stiu bine ce vor, au mintea brici si o uluitoare capacitate de a se adapta. Iar noi, parintii, nu trebuie sa stam in calea lor, ci, discret, in umbra lor, povatuindu-i de bine si soptindu-le la ureche care sunt greselile pe care le-am facut noi, pentru ca ei sa nu le repete! Oricum, un lucru e sigur: Planeta e pe maini bune!", declara Marina Almasan.

“Ii invat zi de zi pe copiii mei un adevar in care cred cu tarie: cele mai trainice, mai profunde, mai fidele bucurii ti le ofera cartile, fara sa iti ceara nimic in schimb. De aceea, a invata sa iubesti cartile, a deprinde obiceiul nobil si dulce al lecturii echivaleaza cu a-ti crea rezerve de fericire in stare sa invinga toate indoielile viitorului.” – Alice Nastase.

"Parafrazand un vechi proverb, am senzatia ca in prezent nu numai fructele invataturii sunt dulci, dar chiar si radacinile ei au devenit destul de placute la gust. Cu acces la informatie practic nelimitat, interactiv, intuitiv, relevant si usor accesibil, educatia noastra este foarte diferita de cea a mai vechilor generatii. Tehnologiile digitale transforma procesul de invatare intr-unul modern, dinamic, interactiv. Cu toate acestea, modul prin care dobandim cunostinte a ramas destul de neschimbat - se numeste... lectura." a spus Dan Bulucea.

Dupa Bucuresti, conferintele practice BookLand Evolution se vor desfasura in alte 11 orase, urmatorul din itinerariu fiind Pitesti. Pe durata celor 60 de zile (22 septembrie - 12 decembrie) peste 250.000 de tineri vor fi invitati sa isi descopere vocatia, sa gaseasca solutii pentru viitorul profesional si sa isi largeasca orizontul multumita experientelor si ideilor impartasite de alte 200 personalitati marcante, care se vor alatura BookLand Evolution.

BookLand Evolution le pune la dispozitie liceenilor inca o surpriza: este vorba de platforma online www.inPractica.ro, prin care au acces la programe de practica, internship, traineeship, part-time jobs si voluntariat in companii sau organizatii din Romania.

Mai multe detalii pe //book-land.ro/conferinte.

Despre BookLand

BookLand a luat nastere in 2011 ca prim targ urban de carte la mall. S-a dezvoltat rapid intr-o caravana nationala, vizitand in 3 ani peste 40 orase si fiind activ aproape 700 zile. Libraria online www.book-land.ro si Tabara Coolturala BookLand au devenit extensii naturale ale brandului, iar seria de Conferinte practice pentru tineri BookLand Evolution si site-ul www.inPractica.ro ii completeaza abordarea social-educationala asumata.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea