De prin lume adunate

#piesa de teatru #tnb #unde iesim #timp liber #teatru #premiera teatrala

Premiere teatrale la inceput de stagiune

La sfarsit de septembrie si inceput de octombrie, teatrele din Bucuresti incep timid sa isi astepte spectatorii cu primele spectacole din stagiune. Tot acum, isi ademenesc publicul cu premiere interesante.

Premiere la Teatrul National din Bucuresti

La Teatrul National din Bucuresti, stagiunea 2012 - 2013 si-a deschis portile. Pe langa spectacole noi, teatrul isi astepta vizitatorii cu cateva surprize. Vor fi inaugurate Sala Mica, cu sala aferenta de expozitii si Sala Media, in care va functiona si un alt spatiu expozitional, Galeria TNB.

Premierele TNB in cadrul Anului Caragiale 2012 sunt sutinute de nume de prestigiu ale artei scenice romanesti si propun viziuni originale asupra capodoperelor marelui dramaturg. Printre spectacolele noi pe care le vei putea vedea la TNB in aceasta stagiune se numara "Scrisoarea", "Doua loturi", "D'ale noastre" si "Conul Leonida fata cu reactiunea".

In plus, au inceput repetitiile la spectacolul "Napasta", in regia lui Radu Afrim. De asemenea, pe data de 3 octombrie, va avea loc premiera spectacolului "2x2", in regia lui Vlad Stanescu.

Premiere la Teatrul Mic

Teatrul Mic deschide stagiunea 2012 - 2013 sambata si duminica, 29 si 30 septembrie, la ora 19.00, la Teatrul Foarte Mic. Aici are loc avanpremiera spectacolului "Somnoroasa aventura".

Teodor Mazilu spunea despre piesa sa, "Somnoroasa aventura" sau "Aventurile unui barbat extrem de serios", ca "personajele mele, avand un fel de ridicola constiinta de sine, simt nevoia sa se autoironizeze si, ori de cate ori se iveste ocazia, prin natura ei, prostia este si violenta. Dar nuantand-o, trebuie sa-i recunoastem prostiei si o anumita complexitate. Prostia nu e numai obtuza. Ea are o extraordinara putere de a mima orice: poate mima inteligenta, prostia se poate indigna fata de de mediocritate, prostia poate mima chiar sila fata de prostie".

Din distributie fac parte Cristian Iacob, Oana Albu, Gabriela Iacob, Avram Birau si Radu Zetu.

Tot in luna octombrie, la Teatrul Foarte Mic are loc premiera spectacolului "Locuri calde", in regia lui Razvan Marinescu. Din distributie fac parte Alex Vlad, Corina Moise si Daria Ionescu.

Cei trei actori joaca rolurile oamenilor de langa noi, a celor care incearca sa isi faca un rost, care cred in viitor, in mai bine si se bucura de o bicicleta noa, chiar daca a fost cumparata cu bani imprumutaii. Spectacolul este un colt de viata rupt din realitate si adus pe scena.

Premiere la Teatrul Metropolis

Teatrul Metropolis te asteapta la spectacolul "Jubileul", in premiera nationala, o comedie de mare succes unde o poti vedea pe Maia Morgenstern intr-un recital de exceptie, un spectacol semnat de Radu Beligan.

Diva Amelie implineste 50 de ani de cariera actoriceasca, iar speranta revenirii in forta a actritei este renascuta de invitatia de a participa la celebra emisiune TV a lui Michel Drucker, care nu va avea loc. Despre ce se intampla cu actrita aflata la apusul carierei, despre cum viseaza la roluri "intr-o piesuta, un filmulet, o telenoveluta sau, macar, o reclama" si care va fi deznodamantul ramanerii ei ca prizoniera pe terasa apartamentului, vei vedea in spectacol.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea