De prin lume adunate

#bucuresti #noiembrie #teatru #premiere teatrale

Premiere teatrale in luna noiembrie in Bucuresti

Luna noiembrie aduce in Bucuresti cateva premiere teatrale interesante. Pe scena Teatrului Metropolis vei avea ocazia sa o vezi pe Iulia Vantur, iar la Teatrul Odeon vei avea parte de un spectacol de dans in regia lui Razvan Mazilu.


Lautrec la bordel la Teatrul Metropolis


Joi 10 noiembrie, la orele 19.00, Teatrul Metropolis te asteapta la spectacolul inedit "Lautrec la bordel", de Mario Moretti, un spectacol care aduce in prim plan viata boema a Parisului de acum doua secole.

Personaje decadente dar pline de fior artistic, o lume a stabilimentelor rau famate si a cabaretelor Miltiron si Moulin Rouge le vei intalni in acest spectacol. Piesa de teatru de la Metropolis este un cabaret al distractiilor de bulevard si a petrecerilor dansante, imbibat de absinth si de peregrinari nocturne.

Acestea sunt caracterele reflectate in opera lui Toulouse Lautrec, pe canavaua scenografica a lui Dragos Buhagiar, in tusa satirico-expresiva a lui Horatiu Malaele ce semneaza regia spectacolului.

Din distributie fac parte George Ivascu, Vlad Ivanov, Iulia Vantur, Ozana Barabancea sau Ana Covalciuc . Regia este semnata de Horatiu Malaele.


Omul cu martoaga la Teatrul National din Bucuresti

 

Teatrul National din Bucuresti te asteapta pe 19 noiembrie la premiera spectacolului "Omul cu martoaga". Acest spectacol este o comedie clasica romaneasca, amestec de satira, idealism si gravitate, in care eroul, un modest arhivar, este mistuit de pasiunea pentru cai si, dintre ei, de cea mai jalnica martoaga. Sa crezi cu fanatism in visul tau, striga peste ani personajul lui George Ciprian, ca un Don Quijote de secol trecut.

Astazi, intr-o lume care nu mai crede in miracole, dar are atata nevoie de ele, eroul lui George Ciprian e simbolul umanitatii umilite, insa invingatoare prin forta unui destin exemplar, iar martoaga sa, cu incheieturile la fel de elastice ca la premiera din 1927, continua sa ne tulbure.


Requiem. Nu stii nimic despre mine la Teatrul Odeon


Pe 25 noiembrie, Teatrul Odeon te asteapta cu un spectacol inedit. "Requiem. Nu stii nimic despre mine" este un spectacol extraordinar de dans contemporan, destinat strangerii de fonduri pentru Japonia, grav afectata de cutremurul din 11 martie. Spectacolul, special creat pentru acest eveniment de catre artistii Motoko Hirayama din Japonia si Razvan Mazilu, pe partitura muzicala "Requiem" a compozitorului britanic Kerl Jenkins.

"Requiem. Nu stii nimic despre mine" este un spectacol de dans contemporan care aduce la rampa povestea unei intalniri, cea dintre doi dansatori din doua colturi ale lumii care, initial, nu se cunosc, dar care re-descopera impreuna dansul si viata.

Spectacolul creaza o punte intre doua lumi unice si complexe, fiecare cu propria istorie incarcata de momente de cumpana , dar si de renasteri miraculoase.


Vocea umana la Teatrul Metropolis

 

"Vocea umana" este un alt spectacol care are premiera la Teatrul Metropolis, pe 16 noiembrie. Este o piesa monolog cu un singur personaj, o femeie recent parasita are ultima conversatie cu deja fostul ei prieten. Conversatia este la telefon, auzim doar vocea ei, o voce sfarsita care incearca sa para curajoasa, vocea disperarii si a depresiei, o voce care se agata de un fir de telefon ca si cum ar fi ultimul lucru de pe pamant.

Nu il cearta si nu ii reproseaza nimic, ea este de o noblete extraordinara desi pe parcursul piesei aflam de ce a parasit-o: pentru bani. El se va insura cu o milionara mai tanara, iata crudul adevar.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea