De prin lume adunate

#iesiri toamna #plimbari #toamna #unde iesim #bucuresti

Plimbare in parcurile bucurestene, la inceput de toamna

Toamna este un anotimp vesel, plin de culoare. Si cum temperaturile calde nu par sa ne paraseasca prea curand, iesirile in parc sunt un adevarat prilej de relaxare la sfarsit de saptamana. Iata patru parcuri din Bucuresti pe care trebuie sa le vizitezi toamna aceasta.

Plimbare interbelica in Parcul Ioanid

Parcul Ioanid a fost amenajat in 1870. La aceea vreme era un loc abrupt, cu paduri si izvoare subterane. De aici a izvorat Dambovicioara, un afluent al raului Dambovita. In 1905, George Ioanid, proprietarul gradinii, avea o afacere cu pomi roditori altoiti, plante ornamentale si flori pentru jardiniere. Gradina Ioanid avea un catalog cu speciile care puteau fi cumparate.

Parcul a fost proiectat dupa tiparul scuarurilor englezesti si al parcurilor frantuzesti, modelul fiind Parcul Monceau, din Paris. A fost inspirat de arhitectura romantica, in maniera gradinilor anglo-chineze, cu pavilioane, mici piatete si este incojurat de cladiri valoroase, in marea lor majoritate resedinte. Numele parcului a fost schimbat in 2003, in Parcul Ion Voicu, in cinstea violonistului Ion Voicu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea