De prin lume adunate

#piscine infinity #piscine #spectacol

Piscine Infinity, un spectacol fara margini

Pentru aceia dintre voi care nu-si doresc numai o piscina, ci si o priveliste spectaculoasa, exista o solutie ideala. In ultimii 15 ani conceptul de piscine infinitiy a capatat o amploare uimitoare. Cunoscute si sub numele de negative edge pools, piscinele infinity sunt construite astfel incat cel putin una dintre margini (marginea negativa) sa se piarda in zare, dand impresia de continuitate infinita. De multe ori ele se pot confunda cu albastrul cerului sau corpuri mai mari de apa, cum ar fi o mare sau un ocean.

Conceptul de piscina infinity dateaza inca din anul 1400, cand o astfel de piscina a fost instalata la Palatul Versailles.

Piscine infinity: infinit mai spectaculoase

O piscina infinity confera o iluzie optica absolut inedita si, o data proiectul finalizat, toate eforturile pentru instalarea ei vor parea nesemnificative.

Procesul de instalare a unei piscine infinity necesita o acuratete si o precizie desavarsite, precum si luarea in calcul a numerosi factori inainte de inceperea propriu-zisa a lucrarii. Toate aspectele care tin de structura, arhitectura si mecanica sunt planificate pana la ce mai mic detaliu.

Piscine Infinity: iluzia optica explicata

Chiar daca vei intelege modul in care astfel de piscine sunt concepute, cu siguranta ca privelistea nu te va incanta mai putin. Unul dintre peretii piscinei, cel care creeaza iluzia de continuitate, este construit precum o cascada pozitionata astfel incat sa nu poata fi vazuta din piscina. Astfel, apa se va revarsa intr-un bazin aflat sub nivelul piscinei, iar tu vei avea impresia ca piscina ta se intinde la nesfarsit, de unde si denumirea de infinity pool.

De asemenea, designerii acorda o importanta sporita bazinului de colectare. Acesta trebuie sa fie suficient de adanc incat sa faca fata debitului, fara a scadea insa nivelul de apa din piscina.

Estetica uimitoare ai piscinei infinity nu rezida in dimensiunile ei, ci mai degraba in panorama pe care o poate oferi. Asadar, cadrul in care se face instalarea piscinelor infinity trebuie ales cu grija, astfel incat sa ofere o priveliste senzationala pe care piscina infinity s-o poata pune in valoare. Numai asa vei obtine o estetica uimitoare.

Costurile de instalare a unei piscine infinity sunt mai mari decat cele pentru o piscina traditionala. Insa, in functie de locul ales, ele pot creste semnificativ valoarea proprietatii tale.

Pe langa estetica lor spectaculoasa, piscinele infinitiy au si un avantaj major: costurile de intretinere foarte reduse. Fiind dotate cu un sistem de circulatie a apei mai bun decat piscinele cu skimmere, apa care se revarsa in bazinul de colectare va fi filtrata si reintrodusa in piscina. Astfel, apa din piscina ta va fi in permanenta curata si nu vor fi necesare eforturi foarte mari de intretinere.

Cele mai spectaculoase piscine infinity din lume

Desi piscinele infinity sunt o alegere tentanta pentru proprietarii de locuinte mai extravaganti, costurile lor fiind destul de piperate, ele sunt intalnite cel mai frecvent in locatiile exotice de pe glob, la hotelurile exclusiviste si destinatii luxoase. Iata cateva dintre cele mai spectaculoase piscine infinity din lume:

Belmond Caruso Hotel, Italia

Belmond Caruso Hotel este situat deasupra Coastei Amalfi si are o piscina infinity situata deasupra orasului Ravello, la o altitudine care-ti taie respiratia la propriu.

Hotel Marina Bay Sands, Singapore

Piscina infinity a Hotelului Marina Bay Sands ofera o priveliste panoramica de senzatie a orasului Singapore, fiind cea mai mare piscina infinity pe acoperis din lume.

One&Only Reethi Rah, Maldive

Desi Insulele Maldive gazduiesc o multime de vile si hoteluri luxoase cu piscine senzationale, una dintre cele mai celebre este piscina infinita de la One&Only Reethi Rah, cu vedere la Oceanul Indian.

Grace Santorini, Santorini

Grace Santorini este unul dintre cele mai selecte hoteluri din Grecia care, pe langa o multime de facilitati, pune la dispozitie si o piscina infinita cu o priveliste de exceptie a Marii Egee. De aici te poti bucura de cea mai frumos apus soare de pe intreaga insula.

Hotel du Cap-Eden-Roc, Franta

Hotel du Cap-Eden-Roc este unul dintre cele mai selecte hoteluri din Franta, iar piscina infinita care intra in componenta lui ofera o priveliste uluitoare a Coastei de Azur.

Hotel Cambrian, Elvetia

Piscina infinita a Hotelului Cambrian este situata chiar in inima Alpilor Elvetieni. De aici poti admira pe indelete frumusetea si maretia muntilor.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea