De prin lume adunate

#teatru #dan puric #don quijote #teatrul national

Piesa lui Dan Puric, Don Quijote, implineste 5 ani

Sala Mare a Teatrului National din Bucuresti va asteapta joi, 15 noiembrie, la spectacolul aniversar " Don Quijote ", cu Dan Puric. Spectacolul este organizat in memoriam Dem Radulescu.

Spectacolul " Don Quijote" s-a nascut la initiativa Institului "Cervantes". In acest spectacol mitologia europeana se intalneste cu pantomima, un limbaj universal al teatrului.

Celebrul personaj al romanului lui Cervantes vine sa se mai lupte o data cu morile de vant intr-un spectacol marca Dan Puric. Actorul a imaginat un Don Quijote plecat din carte, care trece pe langa noi, ca singura sansa de mantuire a sufletului, intr-o civilizatie agonica.

"De la step la arte martiale, la dansuri populare romanesti, Don Quijote va traversa cu lejeritate barierele de cultura si mentalitate, intrand in sufletele oamenilor de pretutindeni. Sunt convins ca, daca-l voi juca in Japonia, va fi intitulat Aventurile unui samurai nefericit. Astfel vom reda lumii taina omului si indemnul de a fi mai mult decat ceea ce este. Un spectacol nou despre Don Quijote, caruia i-am dat drumul din carte ca sa-si duca dreptatea mai departe. Este un Don Quijote pe care il veti regasi aici si acum in sufletul dumneavoastra", spune Dan Puric.

Dupa reprezentatia de pe scena TNB, in aceeasi seara, spectactorii sunt invitati sa vizioneze cateva dintre cele mai bune momente cu Dem Radulescu din arhiva nationala de filme.

In cadrul acestui eveniment se va lansa DVD -ul "Don Quijote". Acesta contine inregistrarea spectacolului, un documentar al Turneului European din 2006 si Making Off.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea