De prin lume adunate

#timp liber #evenimente #muzeul taranului roman #evenimente bucuresti #piata taraneasca

Piata taraneasca la Muzeul Taranului Roman

De vineri, 31 august, pana duminica, 2 septembrie, de dimineata pana dupa-amiaza tarziu, esti asteptat la Targul de produse naturale si traditionale, de la Muzeul Taranului Roman.

La targ te vor intampina mesteri populari si producatori traditionali, dar si tineri artizani handmade si anticari.

La targ vei regasi traditiile mestesugaresti si mai ales oameni. Printre acesta se numara tesatoare, fierari, olari, cioplitori, lingurari, cojocari, pielari, rudari, iconari, blanari, gospodine si gospodari cu diverse bunatat.

Printre bunatatile pe care le vei gasi la targ se numara dulceturi, siropuri si cofeturi, miere si produse apicole, cozonaci si placinte, ierburi aromatice, branzeturi si produse din carne pregatite dupa retete cu traditie, suc de mere, dar si palinci si vinuri, turta dulce, covrigi si alte dulcegarii.

Intrarea la targ este libera.

Ce trebuie sa stii despre Muzeul Taranului Roman

Muzeul Taranului Roman se afla amplasat in Piata Victoriei, intr-o pleiada de alte muzee fundamentale ale Bucurestiului: Muzeul de Stiinte Naturale "Grigore Antipa" si Muzeul de Geologie. Cladirea este opera arhitectului N. Ghika-Budesti, reprezentant al scolii romanesti de arhitectura, care a creat un "un palat al artei pamantene", dispus sub forma incintelor de tip monastic.

Decretul infintarii acestui muzeu a fost semnat in 1906 de catre Regele Carol I care il numeste pe Al. Tzigara - Samurcas director al Muzeului de Etnografie, de Arta Nationala, Arta Decorativa si Arta Industriala. Primele colectii de arta populara trationala romaneasca apar in 1863, la propunerea lui Alexandru Ioan Cuza care vede necesitatea unui astfel de muzeu.

Muzeul Taranului Roaman este unul dintre cele mai active muzee din Bucuresti. Vechi de mai bine de 100 ani, muzeul are de toate: galerie de arta, librarie, club, terasa si un spatiu in aer liber unde, pe inserat, poti vedea filme.

Urmand modelul altor muzee mari din occident, Muzeul Taranului Roman incearca sa se reinventeze in fiecare zi. Clubul si terasa deschise in incinta muzeului sunt spatii pline de agitatie, oameni de toate felurile si mai ales evenimente cat mai diverse. Atmosfera este pe masura muzeului, energica si in acelasi timp relaxanta.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea