De prin lume adunate

#craciun #sarbatoare #sarbatori #iarna #cadou #cadouri #christmas #mos craciun #santa clause #petrecere de craciun #party #hobby

Petrecerea de Craciun la tine acasa

craciunul este unul dintre cele mai asteptate momente ale anului. Este sarbatoarea cea mai vesela, plina de magie si caldura. In fiecare an trebuie sa hotarasti unde vei petrece aceasta sarbatoare si cum romanii sunt inca un popor care isi respecta traditiile, Craciunul se petrece de cele mai multe ori acasa, alaturi de prieteni dragi si familie.

Planificarea petrecerii de Craciun poate fi un moment plin de veselie daca esti bine organizat. Acest eveniment presupune numeroase activitati: trebuie sa gatesti, sa iti decorezi casa, sa impodobesti bradul si multe altele.  Iata mai jos cateva idei care sa te ajute in organizarea unei petreceri de Craciun de neuitat:

1. Trimite invitatii festive

Incepe petrecerea de Craciun cu dreptul si trimite-le prietenilor tai invitatii unice. Pentru acest lucru ai nevoie de invitatii pe care le poti achizitiona de la magazinele de specialitate sau pe care le poti confectiona chiar tu. De asemena poti trimite si invitatii pe internet, pe care le poti personaliza in functie de fiecare invitat in parte.

2. Planuieste meniul

Fie ca organizezi o petrecere tip bufet, fie una mai pretentioasa, cu mai multe feluri preparate, mancarea va fi intotdeauna unul dintre punctelede de atractie si trebuie sa ii acorzi o atentie speciala. Pentru petrecerile tip bufet poti opta pentru aperitive si bauturi, pe care le vei prezenta intr-un mod inedit, in ton cu sarbatorile.

Prajiturile le poti prezenta pe parfurii ornate cu zahar pudra, stafide si migdale. Pentru petrecerile mai pretentioase si efortul este pe masura. Va trebuie sa gatesti din timp mai multe feluri de mancare, din care nu trebuie sa lipseasca mancarurile traditionale, deserturile decadente si prajiturele de Craciun.

3. Serveste bauturi festive

Daca ai de gand sa le oferi invitatilor tai mai multe feluri de cocktail-uri, opteaza pentru cele festive, care sa aiba ceva din magia Craciunului.

Din meniul bauturilor nu trebuie sa lipseasca vinurile si sampania, care intatdeauna dau un aer festiv oricarei petreceri. Pentru un plus de originalitate poti decora barul si chiar paharele cu ornamente de Craciun.

4. Decoreaza-ti casa

Nicio petrecere de Craciun nu este completa fara decoratiuni. Poti opta pentru beculete colorate, beteala, ramuri de brad si lumanari parfumate .

De asemenea, un bol mare plin cu globuri colorate va face senzatie. Asigura-te ca bradul este si el frumos impodobit, iar daca nu ai brad poti orna casa cu mai multe coronite festive.

 

5. Muzica de petrecere

Fa-ti din timp lista melodiilor pe care le vei pune la petrecere. Poti alege melodii specifice Craciunului sau colinde pe care le poti descarca de pe internet. Pentru mai multa distractie, poti imprima versurile unor colinde sau cantece de Craciun, pe care le poti canta impreuna cu invitatii tai. 

6. Jocuri pentru petrecere

Pentru o petrecere de Craciun animata, organizeaza jocuri in care sa ii implici pe toti invitatii tai. Jocurile reprezinta o parte importanta a unei petreceri, asa ca nu te sfii sa ii ridici de pe scaune si pe cei mai sedentari.

7. Invitatul surpriza

Daca printre invitatii tai se numara si un barbat care seamana cu mos Craciun, convinge-l sa se costumeze si sa ii impresioneze pe cei prezenti cu mici atentii si mai ales cu multe glume.

Asadar, daca te organizezi din timp, poti avea o petrecere frumoasa chiar la tine acasa. Pentru mai multa variatie poti oraganiza petreceri tematice, in care invitatii sa vina constumati in functie de tema aleasa.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea