De prin lume adunate

#magazin #pescuit # crap #pescuit la crap #magazinulpescarului.ro #peascar #unelte pescuit

Pescuitul la crap primavara

Pescuitul la crap, primavara, este o adevarata placere pentru un pescar impatimit. Dezmortirea vremii si incalzirea usoara a apei fac pestii sa inoate mai vioi prin lacuri si balti, deoarece sunt dornici sa fie hraniti, ceea ce iti ofera posibilitatea sa arunci nadele potrivite si sa-i prinzi in cele mai iscusite lansete. Descopera particularitatile pescuitului la crap in sezonul de primavara, dar si ce nade sunt mai indicate in acest anotimp si achizitioneaza-ti toate ustensilele necesare de pe Magazinulpescarului.ro, magazin online ce comercializeaza articole pescuit  de la cele mai renumite Brand-uri.


Localizarea crapilor in apa, primavara

In fiecare sezon, crapii se muta in diferite zone ale apei, in functie de temperaturi. Ii poti identifica mai usor urmarind sariturile lor in apa.

In zilele insorite si calduroase de primavara, crapii se strang mai aproape de mal, la apa mica, deoarece apa este mai calda si gasesc acolo hrana naturala (larve, melci etc.). Atunci cand se strang la apa mica, poti pescui crapul la undita.

In intervalurile 10:00-12:00 si 13:00-15:00, crapii se strang si se muta la apa adanca, in zonele mai indepartate ale lacului. Pentru a ajunge in aceste locuri ai nevoie de lansete de crap care iti permit aruncari la distanta. Lansete crap frecvent utilizate sunt cele care au greutata de lansare inepand cu 3 lbs si merg pana la 4 lbs. Lansetele trebuie sa fie de lungime de minim 3.6m ideal de 3.9m. Puterea de aruncare trebuie coroborata si cu actiunea blank-ului. Cel mai incdicat este ca actiunea sa fie progresiva spre varf. Pentru a a tinge aruncari la distane mari lanseta trebuie incarcata foarte bine adica trebuie gasita greutatea optima a plumbului


Nade, arome si momeli pentru pescuitul la crap, in apa rece

In ceea ce priveste cele mai potrivite nade sau momeli pentru prinderea crapilor in sezonul rece, parerile sunt impartite.

Unii pescari considera ca pe baza de alcool etilic (marcate cu EA) sunt cele mai bune pe apa rece, datorita dispersiei rapide. Se recomanda evitarea aromelor cu solventi precum glicerolul, deoarece sunt greu solubili in apa.

Boilliesurile solubile reprezinta alte tipuri de nade potrivite pentru pescuitul la crap in sezonul de primavara.

Saculetii solubili umpluti cu boabe de porumb si solutie CSL reprezinta o nada adecvata pentru pescuitul la crap in apa rece. Ajuta la dispersia rapida a aromelor si la atragerea pestilor in carligul lansetelor. Nu uita sa folosesti intotdeauna lansete si mulinete pentru crap.

O alta momeala atractiva, cu care poti da lovitura in pescuitul la crap in apa rece este mixul dintre canepa fiarta cu grau si boabe de porumb.

Acum cateva cuvinte si despre alegerea mulinetei, pentru a asigura lanseuri la distanta si aceasta trebuie sa aibe caracteritici bogate. Astfel cele mai bune mulinete de crap sunt cle long cast adica care au tanburul mare si care desfasurarea rapida a firului de pe tambur. Un alt mare avantaj este recuperarea monturi mai rapid. Aceste mulinete permit recuperi de pana la 110 cm la o tura de manivela. Un element imprtant este ca mulineta sa fie prevazuta cu tambur de aluminiu conic denumit Long Cast. Manerul mulinetei trebuie sa fie solid si putermic.


Monturi potrivite pentru pescuitul la crap, primavara

Alegerea monturilor este esentiala in pescuitul la crap, primavara. Trebuie sa tii cont de faptul ca pestii vin dupa un sezon geros si ca puterea si viteza lor de deplasare sunt mai scazute. Din acest motiv, specialistii recomanda monturi fine, din plumb, care permit autointeparea crapului.

Sursa foto: gofishing.co.uk

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea