De prin lume adunate

#manastire #biserica #hram #sarbatoare #sfanta maria

Pelerinaj la hramul manastirilor de Sfanta Maria

De Sfanta Maria numeroase manastiri si biserici din tara isi sarbatoresc hramul. Cu aceasta ocazie au loc slujbe religioase si serbari campenesti. Mii de pelerini sunt asteptati la Manastirea Putna si la Basilica Minor din Cacica.

 

 

Pelerinaj de Sfanta Maria la Manastirea Nicula

 

Pe 15 august, credinciosii sarbatoresc Adormirea Maicii Domnului. Cu acest prilej, la Manastirea Nicula, situata in apropierea orsului Dej, se sarbatoreste hramul lacasului de cult. Pelerini din toata tara vin sa se inchine la icoana facatoare de minuni. programul hramului incepe pe 13 august si culmineaza cu celebrarea de pe 15 august.

In aceasta zi au loc Sfanta Liturghie, Acatistul Adormirii Maicii Domnului si Liturghia arhiereasca si predica sustinuta de PS Irineu Pop Bistriteanul. Principala atractie a manastirii o reprezinta icoana facatoare de minuni. Se spune ca aceasta icoana a larimat timp de 26 de zile, in anul 1700. Icoana este cunoscuta pentru puterile ei tamaduitoare. Manastirea Nicula dispune de camere de cazare, insa in perioada hramului este foarte aglomerat. Cazare vei gasi si la localnicii din satul Nicula.

 

Hramul Sfintei Maria la biserica din Firiteaz

 

Tot de Sfanta Maria, pe 15 august, in localitatea Firiteaz, din judetul Arad, are loc hramul bisericii. Evenimentul are loc anual si la el sunt asteptati cei care isi doresc cateva clipe de reculegere si relaxare. IPS Timotei Seviciu va oficia slujba, care incepe la ora 16.00. Dupa oficierea slujbei, cei prezenti vor merge la o agapa crestineasca cu un spectacol folcloric in aer liber. Daca vrei sa mergi la hramul bisericii din Firiteaz, poti merge cu trenul sau cu masina personala pana la Arad. Comuna Firiteaz se afla la 19 kilometri de Arad. Te poti caza fie la unul dintre hotelurile si pensiunile din Arad, fie la localnicii din sat.

 

Hramului Catedralei Episcopale din Giurgiu

 

Si Catedrala Episcopala din Giurgiu sarbatoreste in fiecare an hramul de Sfanta Maria. In acest an, sarbatoarea religioasa va incepe de sambata, 14 august, cu o slujba de vecernie. In curtea Catedralei Episcopale vor fi expuse moastele Sfantului Gheorghe. In ziua de 15 august va avea loc Sfanta Liturghie. In orasul Giugiu vei gasi cazare atat la hoteluri cat si la pensiuni. O noapte la un hotel de 3 stele costa 80 de lei si are micul dejun inclus.

 

Pelerinaj la Cacica

 

La manastirea de la Cacica, din judetul Suceava, are loc duminica, 15 august, slujba religioasa de Adormirea Maicii Domnului. Basilica Minor din Cacica este locul de plerinaj pentru mii de credinciosi, care vin aici din toata tara, special pentru hramul de Sfanta Maria. In acest an, la Cacica, se sarbatoreste implinirea unui deceniu de cand lacasul de cult a fost ridicat la rangul de Basilica Minor. In satul Cacica te poti caza atat la pensiuni cat si la localnici. O noapte de cazare intr-o pensiue costa 70 - 75 de lei.

 

Hram cu Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane la Putna

 

La Manastirea Putna au loc si in acest an slujbe religioase oficiate de sarbatoarea Adormirea Maicii Domnului. La evenimetn va participa si Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, Prea Fericitul Daniel, care va oficia slujba si va sfinti si noua pictura a manastirii. In Putna vei gasi cazare la pensiunile si hotelurile din localitate. Pentru o noapte la o pensiune de 3 margarete vei scoate din buzunar 80 de lei.

 

Sarbatoare la Manastirea Tiganesti

 

Manastirea Tiganesti se afla la 34 de kilometri de Bucuresti, pe drumul spre Ploiesti. Este vestita pentru atelierele de tesatorie, in care calugaritele realizeaza stofa pentru vesmintele preotesti. Aici vei gasi icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului cu Pruncul Iisus in brate. In cimitirul manastirii se afla monumente funerare vechi. Printre atractiile locasului se numara clopotnita cu trei clopote mari si unul mic si ceasul mare, cu doua cadrane, care cantareste peste 1300 de kilograme. In muzeu sunt expuse icoane pe lemn, panza, sticla si metal, vesminte vechi, carti si obiecte religioase.

 

Hramul Sfanta Maria la Manastirea Cheia

 

Si Manastirea Cheia sarbatoreste hramul Sfintei Maria pe 15 august. Manastirea a fost inaltata in anul 1835. Paraclisul cu hramul Adormirea Maicii Domnului a fost ctitorit intre 1924 si 1927. Manastirea pune la dispozitie si 50 de locuri de cazare.

Sarbatori de hramul Sfintei Maria au loc si Manastirea Humor din Suceava, Manastirea Curtea de Arges, Manastirea Govora, Manastirea Polovragi , Manastirea Rohia si la Manastirea Tismana .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea