De prin lume adunate

#unde iesim #picnic #paste #padure #sarbatoare

Pastele la iarba verde

Daca te-ai saturat de sarbatorile petrecute in casa, in jurul mesei, poti opta pentru un mod mai putin obisnuit de a petrece sarbatoarea Pastelui. Daca este vreme frumoasa, poti petrece aceasta zi la iarba verde, in aer liber, alaturi de familie si prietenii apropiati. Daca incepi ziua devreme, poti face o mica excursie de o zi, in locuri apropiate de capitala, unde sa iti reincarci bateriile si sa petreci cateva momente placute intr-un mediu nou.

Pastele este un moment special pe care il poti petrece intr-un mod la fel de special, departe de oras, la iarba verde. Pe langa Invierea Domnului, Pastele simbolizeaza si renasterea naturii si venirea primaverii. Si cum poti petrece mai placut acest eveniment decat in sanul naturii?!

Picnicul reprezinta un mod relaxant de a petrece ziua, in mijlocul naturii, in aer liber si curat. Poti merge cu mai multi prieteni, iar dupa masa de Paste, te poti relaxa la o baie de soare, sau cu cateva jocuri in aer liber . Badminton, tenis sau fotbal sunt cateva modalitati de te relaxa activ dupa o masa copioasa.

Daca nu tenteaza atat de tare ideea unui picnic de Paste, iti mai dam un pont. Aceasta modalitate de petrecere a timpul liber era o activitate preferata de nobilime. Nobilii au facut un obicei si un ritual din aceasta activitate si iubeau atat de mult mancatul la iarba verde inca se echipau cu ustensile chiar si pentru incalzitul vestitului ceai de la ora 5. Nobilii se inarmau cu numeroase cosulete din paie, ticsite cu bunatati, cu paturi colorate, tacamuri pretioase, iar de la festinul in aer liber nu lipseau sampania, homarii, trufele de ciocolata si paharelul de whisky.

Sursa foto: mandarinoriental.com

Noi iti oferim mai jos cateva idei de locuri din jurul Bucurestiului sau la distanta de doua ore cu masina unde poti petrece ziua de Paste.

 

Picnic pascal in padurile din jurul Bucurestiului

 

Una dintre zonele cele mai apropiate de capitala sunt comunele din Ilfov: Snagov, Cernica sau Mogosoaia. Pe langa paduri si lacuri, in aceste localitati poti admira si frumoase biserici, manastiri si palate vechi, marturii vii ale istoriei tumultoase a poporului roman. Chiar daca sunt situate la cativa pasi de Bucuresti, aceste locuri iti vor oferi momente speciale si vei descoperi adevarate oaze de verdeata si liniste. Cine s-ar fi gandit ca la doar cativa pasi de capitala se afla cea de-a doua delta a Romaniei, Comana, un loc special, iubit de Gellu Naum.

In Snagov iti poti instala cartierul general pe malul lacului, iar dupa masa, te poti plimba cu barca pe lac. In parcul natural de la Comana, un loc cu o vegetatie asemanatoare celei din Delta, sunt amaplasate spatii speciale pentru picnic. Tot la Comana exista si o veche manastire, de pe vremea lui Vlad Tepes, si casa memoriala a lui Gellu Naum, pe care le poti admira inainte de a pleca spre Bucuresti.

Padurea Baneasa este un alt loc unde poti merge la picnic in ziua de Paste. O alta padure potrivita pentru picnic este si Pustnicu. Aici se afla si un lac unde este amenajat un complex turistic de agrement. La Balteni te poti plimba cu bicicleta si admira lacul cu nuferi. La Cernica se afla o padure si un lac de agrement si tot aici poti admira si manastirea. La Gradistea, o localitate la 45 de kilometri de capitala vei gasi lacul si padurea Caldarusani, un loc potrivit pentru o iesire la picnic.

Sursa foto: panoramio.com

Picnic pe baltile din apropierea capitalei

 

O alta atractie a localitatilor din jurul capitalei o reprezinta baltile destinate pescuitului. Daca nu vrei sa pescuiesti de Paste, un picnic pe malul unei balti poate fi un mod placut de a petrece ziua. De la Domnesti la Moara Vlasiei, Cernica, Afumati, Peris sau Tancabesti sunt numeroase balti unde poti petrece cateva ore departe de oras, in aer liber. Pe multe dintre aceste balti sunt amenajate centre de agrement, moteluri, terase si restaurante.

Sursa foto: zoomromania.ro

Picnic la palatele din jurul Bucurestiului

 

In jurul capitalei exista si cateva vechi palate frumos amenajate, unde poti merge la picnic. Unul dintre ele este Palatul Mogosoaia, care are in jurul sau amenajata o gradina frumoasa, in care este permis accesul vizitatorilor care vor sa faca picnic. La Snagov, Buftea, Caciulati , Magurele sau Afumati mai exista cateva palate si vechi conace unde poti merge la picnic. Zonele sunt frumos amenajate, cu multa verdeata si locuri speciale pentru picnic.

sursa foto: palatebrancovenesti.ro

La picnic in parcuri

 

Si in Bucuresti poti merge la picnic, in parcurile din capitala. In parcul Herastrau sau Bordei, unde spatiul este mai mare, poti gasi un loc ascuns de privirile trecatorilor unde sa iti intinzi patura si sa iei masa de Paste in aer liber. Majoritatea parcurilor din Bucuresti au si lacuri si poti gasi un loc potrivit si pe mal.

Sursa foto: panoramio.com

Picnic la Targoviste

 

Daca vrei sa mergi un pic mai departe de capitala, un alt loc frumos este reprezentat de imprejurimile orasului Tragoviste. Aflata la 80 de km de Bucuresti, fosta capitala a tarii nu este o destinaie indepartata si merita vizitata. Aici poti admria cateva dintre actractiile orasului, cum ar fi Turnul Chindiei si Curtea Domneasca , Mitropolia sau Manastirea Dealu. Aici iti poti instala patura de picnic, si lua masa intr-un cadru natural deosebit, in apropierea unui lacas de cult, care sa iti aminteasca de ziua speciala pe care o sarbatoresti.

Sursa foto: wikimedia.org

Picnic pe Valea Prahovei

 

Valea Prahovei este o destinatie populara printre bucuresteni, datorita distantei mici fata de capitala. In doar 2-3 ore schimbi peisajul de campie cu unul muntos, plin de verdeata si paduri. Noi iti recomandam sa mergi la Campina sau Breaza, doua localitati apropiate de capitala. Dupa masa de Paste, la Campina mai poti admira biserica romano-catolica Sfantul Anton de Padova, biserica "de la Han", Capela "Hernea", castelul iulia hasdeu sau muzeul Nicolae Grigorescu. La Breaza poti vedea biserica Sfantul Nicolae, biserica Sfantul Gheorghe sau Conacul Toma Cantacuzino.

Sursa foto: deasupranorilor.com

Picnic la iarba verde pe Valea Doftanei

 

In apropiere de Ploiesti vei gasi o zona linistita, departe de aerul poluat al capitalei: Valea Doftanei. Aici vei admira barajul Paltinu, dar si cateva obiective turistice, care fac din acest loc unul special, potrivit pentru o iesire la final de saptamana. Pe malul lacului poti face un gratar si poti sta la plaja. In aproiere de lacul Paltinoasa se afla si Cheile Doftanei. O alta atractie este si rezervatia naturala Glodeasa, compusa din brazi vechi de peste 200 de ani.

Sursa foto: funromtour.ro

Sfaturi utile pentru un picnic placut

 

Inainte de a organiza o iesire la iarba verde, trebuie sa te pregatesti din timp si sa tii cont de cateva sfaturi. Cu o seara inainte de a pleca la picnic, pune la gheata bauturile, asigura-te ca ai cateva paturi colorate si groase. Nu uita prosoapele de bucatarie, servetele, tacamurile, cumpara o lada frigorifica in care sa pastrezi cat mai bine mancarurile si bauturile. Ia cu tine si cateva perne de mici dimensiuni, care pot fi folosite pentru a sta la soare sau a dormi.

Sursa foto: theage.com

Poti alege ca picnicul tau sa aiba o anumita tematica: preparate italinesti, grecesti sau turcesti. Nu uita vinurile si bauturile alcoolice pentru cei care nu conduc. Ce nu trebuie insa sa iti lipseasca de la iesirea la iarba verde este voia buna, cheful de petrecere si prietenii buni.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea