De prin lume adunate

#circ #parada circului #festivalul international de circ

Parada Circurilor de la Festivalul International de Arta a Circului - Bucuresti, 2009: Franturi

"Hello, Romania! Hello, Bucharest!"- nu, nu este salutul unui faimos cantaret venit sa le cante romanilor, ci vorbele cu zambetul pe buze ale unui clovn american, venit la parada circurilor participante la Festivalul International de Arta a Circului.

El, animalele si personajele de poveste care au calcat duminica seara strazile din centrul Bucurestiului au provocat aplauze si multe zambete copiilor si parintilor stransi mai intai in Piata Unirii si mai apoi pe tot traseul paradei, veniti sa vada circul in strada.

Duminica, 24 mai a fost pentru copiii si parintii bucuresteni ziua in care au "dat in mintea copiilor". Motivul? Circul a coborat in strada. Parada circurilor a strans la punctul de plecare din Piata Unirii cele trei circuri participante la Festival - Circul "Salome" din Germania, Circul "Le Masque" din Statele Unite si Circul "Berousek" din Cehia, care au scos la parada nu doar camile, lame, ponei, cai, ci si costume de personaje mitologice, oameni pe picioroange, clovni.

Lor li s-au alaturat la parada maestrii circului si actorii de la Circul Globus , gazda festivalului, care in acest an nu va intra in concurs, insa va oferi reprezentatii pentru invitati si public.

Scurtele momente de magie care s-au desfasurat pe tot timpul serii au inceput inca din Piata Unirii. "Micutule, ai sa-mi dai o moneda de cinci mii sau o rogi pe mama sa-mi dea una?", l-a intrebat scamatorul imbracat in Pristanda, politistul din teatrul lui Caragiale pe piticul din fata lui. Baietelul i-a intrat imediat in joc, i-a intins moneda, in timp ce haiosul circar o rugase pe micuta domnisoara care statea in spatele tatalui sau sa il ajute sa-si scoata manusa.

Au urmat apoi multe sunete de mirare din partea copiilor, pe masura ce scamatorul ascundea moneda, o scotea de dupa urechea cate unui copil, se juca cu manusile si implicit cu micutii care se stransesera gramada in jurul lui. La final, scamatorul a intrat in dialog cu micutii: “O iubiti pe mami?”; corul prichindeilor: “Daaaa”; “Pe tati il iubiti?”; “Daaa”; “Altceva in afara de Daaa mai stiti sa spuneti”, raspuns “Daaa”.

Marsul circarilor a pornit din Piata Unirii si a parcurs traseul pana la Parcul Tineretului , pe alocuri fiind presarat cu mici reprezentatii pentru trecatori. festivalul international de arta a circului se va desfasura in perioada 26 mai – 7 iunie, in Parcurile Titan, Moghioros si Piata Unirii din Capitala.

Pentru a vedea mai multe fotografii de la Parada Circurilor, dati click aici.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea