De prin lume adunate

Ovidiu Iuliu Moldovan a fost decorat post-mortem


Actorul Ovidiu Iuliu Moldovan a fost decorat post-mortem vineri de catre presedintele Romaniei, Traian Basescu cu Ordinul National "Steaua Romaniei" in grad de Cavaler.

Decretul de decorare a fost acordat actorului „in semn de inalta apreciere pentru intreaga cariera artistica, pusa in slujba scenei si a filmului din tara noastra, un reper pentru tinerele generatii de actori”.


Actorul Ovidiu Iuliu Moldovan, care a murit miercuri seara la Spitalul Universitar din Bucuresti, in urma unui stop cardio-respirator, a fost inmormantat sambata la cimitirul Bellu din Bucuresti.

Ovidiu Iuliu Moldovan s-a nascut la 1 ianuarie 1942 la Sarmasu, in judetul Cluj, si a absolvit in 1964 cursurile Institutului de Arta Teatrala si Cinematografica din Bucuresti, la clasa profesorilor Pop Martian si Octavian Cotescu .

Moldovan a avut numeroase roluri in teatru si in film, a realizat peste 80 de emisiuni de poezie si a avut peste 60 de roluri in piese de teatru radiofonic. Din 1970, actorul a jucat pe scena Teatrului National Bucuresti in peste 15 roluri din spectacole regizate, printre altii, de Andrei Serban, Gelu Colceag sau Victor Ioan Frunza . Ovidiu Iuliu Moldovan a avut si roluri in filme ca " Profetul, aurul si ardelenii ", in regia lui Dan Pita, sau "Craii de Curtea Veche" de Mircea Veroiu.

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea