De prin lume adunate

#evenimente #festival #evenimente bucuresti #otaku festival 2012

Otaku Festival 2012

In perioada 26-27 mai va avea loc cea de-a sasea editie a Otaku Festival, gazduita de Universitatea Romano-Americana . Evenimentul va avea de data aceasta tematica Vocaloid.

Vocaloizii sunt "artisti virtuali" cu care te poti juca prin intermediul unei aplicatii software muzicale, care iti permite sa creezi melodii.

Initiat în 2006, festivalul are ca scop promovarea culturii contemporane si traditionale japoneze, prin activitati creative si interactive de educatie non-formala, adresate unui public cat mai larg si mai diversificat, in special tinerilor.

Ca in fiecare an, festivalul isi propune sa ofere o paleta cat mai diversa de activitati pentru iubitorii culturii contemporane japoneze si nu numai, insa aduce si multe noutati. Alaturi de binecunoscutele workshopuri de desen, animatie, bead art sau plamo, veti avea ocazia sa participati la workshopuri noi, cum ar fi cel in care veti invata sa croiti singuri o pereche de tabi sau workshopul de modelare in craft foam.

Ateliere pentru toate gusturile

Prezentarile nu vor lipsi nici ele, tematica fiind la randul ei foarte variata, de la istoria consolelor video, pana la jocuri video si crearea unui joc video. Activitatile interactive creative, cum ar fi sesiunile de desen ad-hoc, va vor solicita din nou abilitatile si imaginatia, iar pentru cei doritori sa vada si lucrari ale tinerilor autohtoni, vom avea si o alee a artistilor. Si, bineinteles, concursul de AMV si zona de jocuri nu vor lipsi nici la aceasta editie.

Cosplayul va fi, ca de obicei, la loc de cinste. La Otaku Festival 2012 va fi lansat numarul 5 al revistei Cosplay Gen, in prezenta invitatilor speciali internationali, Calssara din Germania si Elffi din Finlanda, care vor face parte si din juriul concursului de cosplay.

In cadrul evenimentului vor avea loc ateliere de avioane din balsa, animatie, personaje din oua, desen si multe altele.

Iar o alta noutate este ca, incepand din anul acesta, castigatorul concursului de cosplay de la Otaku Festival va fi al doilea reprezentant al Romaniei la competitia internationala EuroCosplay care are loc la Londra.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea