De prin lume adunate

#evenimente #ora pamantului #evenimente bucuresti #ora pamantului 2012

Ora Pamantului 2012

La nivel mondial, in tabloul actiunilor de constientizare a problemelor mediului inconjurator generate de activitatea umana, se remarca o Campanie unica in istorie, care in 2010 a reusit sa atinga peste un miliard de oameni din 128 de tari: Earth Hour.

In Romania, in ultimii trei ani, unele dintre cele mai importante institutii au participat la Campania " Ora Pamantului ", urmand exemplul cladirilor emblematice de pe mapamond care au luat parte la strigatul vietii impotriva pericolelor generate de incalzirea globala.

Oameni, organizatii, companii si institutii din toate orasele tarii au marcat Ora Pamantului, un eveniment care prin gestul simplu de stingere a luminilor trage un important semnal de alarma la adresa efectelor dezvoltarii iresponsabile.

An de an, semnalul Campaniei a fost dat de institutiile de cultura cu o istorie impresionanta: Opera Nationala Bucuresti si Filarmonica "George Enescu".

Acestea s-au alaturat campaniei prin stingerea luminilor exterioare si a unora dintre cele interioare, au dat dovada responsabilitatii lor sociale. In acelasi timp, si alte institutii, mai ales din sfera administratiei publice si din domeniul protejarii mediului au dat semnale clare ca sustin actiunile prilejuite de Ora Pamantului si au organizat actiuni in aceasta directie.

Existenta durabila a umanitatii presupune gandirea in alte culori decat griul si negrul caracteristice poluarii, transformarea simultana a mentalitatilor, asemenea metamorfozei larvei in fluture si a batailor lui captivante si sincronizate din aripi. Schimbarea suntem noi! Fiecare, eu, tu, impreuna.

Stinge lumina pentru o ora

In acest an, pe 31 martie, intre orele 20.30 -21.30, o data cu stingerea pentru o ora a luminilor exterioare sau interioare care nu sunt esentiale functionarii si deconectarea echipamentelor electronice aflate in stand-by este momentul sa trecem la o schimbare pozitiva si profunda a modului nostru de a relationa cu mediul.

Uniti de sloganul "Lasa Pamantul sa respire!", esti astfel invitat ca pentru o ora sa stingi lumina si sa decuplezi toate echipamentele electronice aflate in stand-by. Denumita Earth Hour, manifestarea se desfasoara anual la nivel mondial si isi propune sa determine factorii de decizie guvernamentali sa recurga la masuri ferme pentru stoparea fenomenului de incalzire globala .

In Bucuresti, "Ora Pamantului 2012" este sarbatorita in Parcul Izvor , cu un spectacol de jonglerii a formatiei Crispus si cu concursuri.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea