De prin lume adunate

#bucuresti #anonimul #festival #festival international #festival muzica si film

O saptamana de film si muzica in Bucuresti! Incepe Festivalul International de Film Independent "Anonimul"

In acest an, Festivalul International de Film Independent "Anonimul" isi va desfasura a XI-a editie pe malurile Dambovitei. Timp de sase zile, la Cinema Studio, Arena Verde Stop si pe Splaiul Unirii vom avea parte de premierele unor filme asteptate cu nerabdare in cinematografe, dar si de muzica de calitate!

"Minune" la deschidere

Filmul care a facut senzatie la editia din acest an Festivalului de la Cannes, "La meraviglie" va deschide programul festivalului adus la Bucuresti, in seara de marti, 12 august, la Arena Verde Stop.

Filmul a starnit interesul publicului romanesc si prin exceptionala interpretare a Alexandrei Lungu, adolescenta de doar 13 ani descoperita de regizorul Alice Rohrwacher. Noul "copil minune" al cinematografiei europene va fi prezent in fata publicului in seara proiectiei. La Cannes, filmul Aliciei Rohrwacher a castigat marele premiu al juriului.

Concerte de exceptie

Festivalul Anonimul face loc pe scena si catorva trupe noi care si-au demonstrat deja potentialul in cadrul unor festivaluri muzicale din tara. Miercuri, colegii lui Mircea Vintila de la "Brambura" (Jul Baldovi, Gelu Ionescu si Elena Pavel) vor concerta sub formula "Old Stories", proiect inceput acum trei ani, la Sfantu Gheorghe, la editia a VIII-a a festivalului de film.

Joi este randul clujenilor de la "Theory of Mind", urmati ziua urmatoare de promotorii unui mix de indie, trip hop si post-rock electronic "Fine, it's Pink".

Sursa foto: bestmusic.ro

In ultimele doua zile ale festivalului, scena va fi locul de manifestare pentru DJ Gojira si clujenii de la "Urma". Ultimii au o vechime deja de un deceniu si un sir lung de prezente pe scenele unor festivaluri din Germania, Franta, Anglia si Elvetia.

Omagiu Phillip Seymour Hoffman

Proiectiile filmelor intrate in concurs se vor desfasura la cinema Studio si Arena Verde Stop din Bucuresti de marti, pana sambata noaptea. Seara de duminica este rezervata ceremoniei de desemnare a castigatorilor, completata cu o proiectie in avanpremiera a filmului "A Most Wanted Man", ultimul pelicula in care a jucat regretatul Phillip Seymour Hoffman.

In paralel, cheiurile Dambovitei pe spatiul dintre Biblioteca Nationala si podul Unirea vor fi scena unor proiectii de film in seara de miercuri, 13 august, realizat in colaborare cu Asociatia Ivan Patzaichin - Mila 23.

Spectatorii vor putea urmari de pe cheile raului sau din lotci sau padele trei scurtmetraje romanesti semnate de Andi Vasluianu, Dorian Boguta si Emanuel Parvu.

Sursa foto: gandul.info

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea