De prin lume adunate

#peru #printul paul de romania #carte #vicunia

O carte inedita despre Peru

Cu ocazia aniversarii a 187 de ani de la proclamarea independentei statului Peru, ambasada peruana in Romania te invita sa participi la cateva evenimente ce te vor ajuta sa te familiarizezi cu aceasta indepartata tara.

Printre evenimentele care vor avea loc, de mentionat este lansarea de carte a Printului Paul de Romania din data de 28 iulie. Impresionat de mediul ambient caracteristic acestei tari in care a trait acum aproximativ 40 de ani, printul Paul aduce in atentia romanilor destinul tragic al vicuniei, unul dintre animalele pe cale de disparitie din Peru.

Cartea se constituie ca o  descriere a experientei pe care Alteta Sa Regala a avut-o in Republica Peru si probeaza contributia pe care acesta a adus-o la prezervarea faunei peruane. Programul cel mai important la care a participat impreuna cu importante personalitati peruane dedicate salvgardarii mediului, a fost acela de salvare a vicuniei supusa in acea vreme unei vanatori si contrabande masive.

Aproximativ la fel de intalnita ca si capra neagra in spatiul mioric, vicunia este o specie de lama inalta de un metru ce traieste la peste 3.500 de metri altitudine pe platourile Anzilor. Ea este simbol national al Republicii Peru fiind recunoscuta pentru lana sa fina si foarte scumpa.

Datorita demersurilor facute de Printul Paul de Romania impreuna cu Felix Benavides Barreda, vicunia a fost declarata animal protejat prin lege si se afla in momentul de fata in afara oricarui pericol.

Cartea ce poate fi consultata in engleza, romana si spaniola, ofera publicului o colectie de imagini autentice ale faunei si peisajelor peruane, recuperate din arhiva proprie a Altetei Sale. Cititorii vor putea descoperi totodata o poveste impresionanta despre importanta capitala pe care o are prezervarea faunei si a tot ceea ce inseamna mediul inconjurator, pentru a nu se ajunge la dezastre ecologice.

Lansarea va avea loc la Resedinta Ambasadei Peru ( Sos. Kiseleff, nr. 18), incepand cu ora 20:00, in cadrul receptiei oferite cu ocazia Zilei Nationale a Republicii Peru.

Un alt evenimet dedicat aniversarii peruane va avea loc la Muzeul National al Satului Dimitrie Gusti. Veti avea ocazia sa vedeti o colectie impresionanta de pictura si fotografie expuse de catre un artist peruan precum si de un fotograf roman.

Picturile grupate in expozitia Palette of my Profound Peru sunt semnate de artistul Felix Espinosa Vargas. Fotografiile sunt realizate de Dragos Florescu, iar expozitia sa este intitulata Earth, Water, Sky.

Expozitiile vor fi vernisate miercuri, 30 iulie, ora 18:00, la sala de expozitii Gheorghe Focsa si la Hanul La Bariera din incinta Muzeului. Expozitiile vor putea fi vizitate pana pe 17 august, de marti pana duminica, intre orele 09:00-18:00

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea