De prin lume adunate

#muzeul taranului roman #film #cinema #festival

Nordic FilmFest la Muzeul Taranului Roman

In perioada 24-27 februarie are loc la Noul Cinematograf al Regizorului Roman Nordic FilmFest, o selectie de productii recente din tarile Europei de Nord. Selectia cuprinde filme de animatie pentru copii, filme multipremiate la festivalurile internationale si trei premiere absolute.

Nimic personal / Nothing personal, Haarautuvan rakkauden talo / The House Of Branching Love / Iubiri incrucisate, de Mika Kaurismaki si Lat den ratte komma in / Let the Right One In / Legaturi de sange, de Tomas Alfredson sun doar catev dintre filmele acestei selectii.

A doua zi din festival este dedicata portretului Mika Kaurismaki. Vei putea viziona doua documentare nascute din pasiunea regizorului pentru Brazilia, jazz, flamenco si tango: Brasileirinho Grandes Encontros do Choro / In ritm brazilian si Sonic Mirror. Muzica magica in care muzica si ritmul sunt vazute ca o cale de comunicare fundamentala a omenirii. In incheierea zilei dedicate regizorului, are loc proiectia in premiera a filmuluiĀ  Haarautuvan rakkauden talo / The House Of Branching Love / Iubiri incrucisate.

Selectia peliculelor indica directiile cinematografice pe care merg cei mai apreciati cineasti din Europa de Nord. Filmele prezinta subiecte variate, de la povesti emotionante despre singuratate , gelozie, divort, la povestile pentru copii, in care regasim placerea de a ne aventura in lumea plina de peripetii a insectelor si a plantelor sau filme despre puterea de a o lua de la capat si despre prietenii neasteptate.

Toate filmele sunt prezentate in versiune originala, cu subtitrare in limba romana.

Pretul unui bilet intreg este de 10 lei, iar pentru studentii pana in 25 de ani de 7 lei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea